We zagen het allemaal al in Amerikaanse films, heel wat auto’s staan bij elkaar geparkeerd voor een groot bioscoopscherm om naar een film te kijken. Drive in cinema is een conona-proof alternatief voor de bioscoop, ideaal voor een leuke ervaring met kinderen.

Drive in

Ik heb het altijd al eens willen uitproberen zo’n drive in cinema. Het zag er altijd zo romantisch en gezellig uit om vanuit een wagen naar een film te kijken. En onlangs had ik het geluk dat een vriendin me vroeg om samen met de kindjes deze ervaring te delen. Zo’n leuk voorstel, dat weiger je niet natuurlijk, zeker niet wanneer het over een disney film gaat!

KinepolisOnTour

Samen met de kindjes gingen we kijken naar Raya en de laatste draak via kinepolis on tour. We besloten een VIP wagen te boeken om verschillende redenen: genieten in een van de allernieuwste wagens, betere kijkplaatsen, je eigen wagen wordt niet vuil, een all in pakket met snacks en drankjes, een dekentje.

De kindjes vonden het super leuk dat ze voor een keer vooraan in de wagen mochten zitten. Voor de mama’s op de achterbank was het helaas iets minder comfortabel om naar de film te kijken, want ja … de voorzetels en de achteruitkijkspiegel zitten nogal in de weg van het scherm.

Raya en de laatste draak

Voor mij was het niet de eerste keer dat ik de film zag, ik bekeek hem al op Disney+ (sorry, not sorry). Bij Disney films is het nooit een straf om die meerdere keren te bekijken.

De film speelt sich af in een een fictief land Kumandra. Het land werd 500 jaar geleden door de Druun bedreigd. Sisu (een draak) zorgde ervoor dat de Druun vernietigd werden en sindsdien heeft geen mens nog een draak gezien. Het enige wat overblijft is een edelsteen met de kracht om de Druun weg te houden. Gedurende die 500 jaar werd het land opgedeeld in 5 vijandige delen, elk vernoemd naar een deel van een draak.

Raya woont in Hart, waar de edelsteen bewaard en bewaakt wordt. In een poging van Raya’s papa om de mensheid terug te verenigen en terug 1 kumandra te maken, breekt de steen. Elke stam neemt 1 deel mee en de Druun vormen terug een bedreiging. In een poging om de wereld te redden wil Raya samen met haar super schattig huisdier Tuk Tuk, de laatste draak vinden en de stukjes van de edelsteen terug bijeen brengen.

Het is een super leuke film, weg van de afhankelijke Disney prinses cliché’s en een goede portie humor. De drive in ervaring was helemaal anders dan wat ik ervan verwacht had, maar het maakte het zeker niet minder leuk. Een echte aanrader voor iedereen die film eens op een andere manier wil beleven.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.