Hoe vaak gebeurt het niet dat je naar moderne kunst kijkt en denkt “DAT had ik ook gekund”? Veel mensen hebben dit idee volgens mij wel. Ik hoor het alvast vaak wanneer een modern werk de revue passeert.

Moderne kunst

Moderne kunstwerken lijken op het eerste zicht vaak eenvoudig. Ze zien er op het eerste zicht uit alsof er weinig tot geen effort achter zit, misschien zelfs niet eens een idee. Hoe kan het dan dat dit in een museum terecht komt en wat kriebelkrabbel van een kindje niet? Hedendaagse kunst stuit vaak op onbegrip. De werkelijkheid is wel dat er veel meer achter schuilgaat dan we denken, kunst is namelijk veel meer dan een beeld, de boodschap is deel van het werk.

Het boek DAT had ik ook gekund, licht enkele grote kunstenaars uit zoals Kandinsky, Mondiraan, Riley, Magritte, Warhol … Telkens met wat info over de kunstenaar zelf als de stijl en de gedachte achter de werken. Wat het boek extra leuk maakt is dat je dit keer daadwerkelijk de kans krijgt om te verifiëren of je het werk ook echt zou kunnen maken.

Uiteraard moet je dit niet alleen doen, je krijgt steeds een basis om van te vertrekken en een stappenplannetje om tot een resultaat te komen.

En eerlijk is eerlijk, sommige zaken zien er een pak eenvoudiger uit dan je zou denken. Zowel mijn zoon als ikzelf hebben enorm veel plezier gehad aan dit boek. De kunstenaar in ons is alvast aangewakkerd want dit is zó leuk om te doen!

Ook zin om je te laten inspireren en aan de slag te gaan met wat creatieve inspiratie? Bestel jouw exemplaar van “DAT had ik ook gekund”, je vind hem uiteraard ook bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.