Als mama is het belangrijk dat je ook af en toe wat tijd voor zelfzorg neemt. Mijn verzorging behoort tot een van die me-time momentjes. Nu het weer herfst is, verander ik dan ook mijn verzorgingsritueel. Normaal heb ik in deze tijd van het jaar namelijk meer last van een hele droge huid, die wel eens durft te jeuken. Dit jaar besloot ik om proactief te werken en de juiste producten te voorzien en reeds voor de herfst te starten met het gebruik.

Gevoelige huid

Eigenlijk heb ik altijd al een heel gevoelige en droge huid gehad, soms rode vlekken, …. De laatste jaren is het gewoon een pak erger geworden. Ik heb soms zoveel jeuk aan mijn benen en enkels dat ik het soms zelfs helemaal durf open te krabben. Met wondjes als gevolg.

Van de dokter kreeg ik reeds een vette zalf met cortisone en mentol in. Eigenlijk gebruik ik zo’n zaken liefst zo min mogelijk. Als ik mag kiezen heb ik liever een oplossing die ervoor zorgt dat mijn huid optimaal gevoed wordt eerder dan een geneesmiddel die de problemen oplost.

Aloë vera de Mallorca

Ik kreeg de kans om de producten van aloë vera de mallorca uit te proberen. Al hun producten zijn gemaakt zonder parabenen, mineraalolie, diervetten, PEG en zijn daarnaast nog eens dierproefvrij. De Aloë Vera komt dan weer van een biologosche boerderij. Dit past dan ook volledig in het plaatje dat ik voor ogen heb wanneer ik denk aan de ideale verzorgingsproducten.

Het hoofdingrediënt van alle producten is zoals de naam reeds doet vermoeden aloë vera. De planten worden op een eigen farm in Mallorca geteeld omwille van de gunstige weersomstandigheden. De grondstoffen zijn uitsluitend biologisch en worden handmatig verwerkt.

Voor mijn droge jeukende huid koos ik voor een douche gel die ik dagelijks gebruik onder de douche maar ook af en toe eens durf te gebruiken wanneer ik een badje neem. Ja hoor, je leest het goed, ook in bad gebruik ik deze douchegel, deze schuimt namelijk ook.

Naast de zacht geurende douche gel, besloot ik ook de aftersun aan te schaffen. Dit klinkt een beetje gek in de herfst. Het is dan ook niet waarvoor ik het zal gebruiken. De lotion kan je namelijk ook gebruiken als bodymelk. Ze is minder crèmerig dan de bodymelk, waardoor ze minder ingemasseerd moet worden en makkelijk smeert. Daarnaast geeft het nog eens een aangenaam verfrissend gevoel. Ideaal dus wanneer je vaak last hebt van jeuk door de droge huid of in mijn geval ook door de netelroos. Gezien aftersun ook nog eens zorgt voor het verhogen van het vochtgehalte van de huid en snel intrekt, leek mij dit dus de perfecte keuze.

Ik merkte bij een collega blogger  dat ik niet de enige ben die er bij de verschillende seizoenen een ander verzorgingsritueel op nahoudt, zijn er nog onder jullie? Wat zijn jullie favoriete producten en ritueeltjes?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

2 Replies to “Droge huid, nieuw verzorgingsritueel voor herfst en winter

  1. Hier niet meteen een ander verzorgingsritueel per seizoen, maar die producten van aloë vera de mallorca lijken me wel fijn te zijn! Eens zien waar ik ze kan kopen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.