Montpellier heeft alle ingrediënten voor een leuke dag: kunst, cultuur, stadsparken, terrasjes, pleintjes, winkels, … Ideaal om een dagje te kuieren.

Montpellier bezoeken

Montpellier is de hoofdstad van de provincie Languedoc-Rousillon, wij bezochten de stad tijdens onze vakantie in Anduze.

De oude stad van Montpellier is voor het grootste deel autovrij. Ideaal om al wandelend te kuieren door de kleine straatjes met leuke boetiekjes en cafeetjes. Wanneer je goed rondkijkt zal je tijdens het wandelen zeker en vast ook street art kunnen spotten, zoals bijvoorbeeld de halve fietsen van mister BMX die uit de muur komen.

Eigenlijk is het een ideale stad om rond te dwalen en leuke plekjes te ontdekken. Je vind er heel wat mooie pleinen en bezienswaardigheden zoals de Arc de Triomphe met de promenade de Peyrou, het aquaduct van Saint-Clément, het Fabre museum, Jardin des plants …

En voor de terrasjes liefhebbers onder ons (waar ik zelf ook eentje van ben), er zijn leuke terrasjes en je kan ook lekker eten in de stad. Wij gingen eten bij L’Accoudoir, vlakbij de Kerk van Saint Roch in het centrum van Montpellier. Het was lekker, vers eten op een gezellig terras. Op het menu vond je niet de typische burgers of pizza’s die vaak aan bezoekers voorgeschoteld worden, dat maakte het net zo fijn.

Rondom Montpellier

Mocht je in Montpellier verblijven en toch eens de omgeving willen verkennen. Ook in de omgeving van de stad is er veel te doen.

Op zo’n 2km van het centrum van de stad, ligt er namelijk een dierentuin. Deze zou gratis te bezoeken zijn, zelf hebben wij dit niet gedaan dus ik kan het niet met zekerheid zeggen.

Montpellier ligt namelijk vlakbij de Middellandse oceaan en is bijgevolg een ideale uitvalsbasis om naar de zee te trekken, leuk met kindjes! Rondom de stad vind je ook mooie wijngaarden, dorpen en andere steden zoals Nîmes (ook een aanrader trouwens). Je kan ook een uurtje rijden voor een actieve vakantie, de omgekeerde weg van ons.

Wij kijken alvast uit naar ons volgend reisje waar we even lekker chill kunnen kuieren, jullie ook?

Bekijk al deze tips ook zeker op de kaart

Op zoek naar meer reiservaringen of tips, die vind in je in de rubriek reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.