Lekker knutselen met houten kralen en koord. Uit deze schattige eierdopjes gemaakt van houten kralen eet je een lekker gekookt eitje of je gebruikt ze om de heerlijke chodolade eieren met pasen mooi uit te zetten. Deze DIY is super eenvoudig en zorgt voor een mooi resultaat.

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

  • Wanneer je eierdopjes wenst in verschillende kleurtjes kan je enkele kralen schilderen in een leuk kleurtje. Ik gebruikte hiervoor de Home Deco vintage hobbyverf van de action.
  • Rijg de kralen een voor een op een koord, reken 8 a 9 kralen om een eierdopje te maken. Je kan de kleurtjes afwisselen om een fleurig resultaat te krijgen. Zorg ervoor dat de kralen dicht tegen elkaar zitten.
  • Knoop de koord dicht. Hier kan je variëren met kralen en met het koord. Bij sommige eierdopjes knoopte ik het koord zo onzichtbaar mogelijk. Bij enkele andere gebruikte ik een kleurrijk koord en liet ik dat wat hangen. Ik rijgde nog een extra kraaltje aan het einde om het wat op te leuken.

Deze kralen eierdopjes zijn heel snel en eenvoudig te maken met kinderen. Varieer gerust met verschillende groottes en vormen van kralen of verschillende soorten koord.

Het resultaat is niet alleen leuk op de ontbijttafel met een gekookt eitje, je kan ze ook gebruiken om paaseieren op een mooie manier te plaatsen en in te pakken wanneer je deze geschenk geeft.

Interesse in meer creatieve ideetjes? Ik deel ze graag met jullie in mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.