Ook in het tweede deel van Kat tegen kwaad, tentakel trammelant, proberen Wolfrik en Pelsbeth de stad te redden van monsters. Lukt het de leden van de Kolstersteingilde weer?

Tentakel trammelant

Na het de monsterinvatie in het boek het snode plan van Rarius was de rust wedergekeerd in Miaauwdam. Net als vele andere inwoners van de stad zijn Wolfrik en Pelsbeth paddenstoelen aan het verzamelen in het bos wanneer ze twee andere katten ontmoeten die tegengehouden worden wanneer ze de brug proberen oversteken. Een perfecte klus voor de Koldersteingilde.

De strijd verloopt niet zo goed, het lijkt erop dat ze geen partij zijn voor de machtigere zwaarden van deze vijand. Gelukkig vliegen sommige van hun paddenstoelen door de lucht en belanden deze in het pantser waardoor de Bella en Babette uit het harnas vallen.

De twee vonden het pantser in een boomstam en volgens de bijhorende handleiding moesten ze een brug bewaken.

Ondertussen is er chaos in Miaauwdam, ze zijn bang dat zeemonsters met tentakels (grispuiten) de stad zullen aanvallen. De twee dappere monsterjagers zullen dus weer eens de stad moeten proberen redden. Zal het hen lukken? Er zijn best wel veel grispuiten …

Inkijk exemplaar van Tentakel Trammelant bekijken.

Onze mening

We hadden het boek nog maar in huis en er verscheel al een glimlach op de snoet van mijn zoon. Het boek heeft de avond niet gehaald en was in no time uitgelezen. Dat enthousiasme spreekt voor zich.

Het tweede deel van Phil Corbets Kat tegen kwaad is net zo leuk als het eerste deel, dit kleurrijke boek bevat net als het eerste boek heel wat grappige scènes, het leest vlot weg en is een echt fantasieverhaal. Iets wat kinderen (en toegegeven volwassenen die graag vrolijke verhalen lezen) meteen aanspreekt. Een aanrader dus weer!

Ook benieuwd? Koop jouw exemplaar van tentakel trammelant

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.