Je hoeft geen kunstenaar te zijn om een bloementuin te schilderen. Leer hoe je mooie klaprozen (of andere bloemen) schilderd met een ballon. Het kan deze zomer misschien een leuke activiteit zijn om te doen met je kinderen.

Klaprozen

Ik koos ervoor om klaprozen te schilderen met deze ballon techniek omdat ik het heel mooie bloemen vind, ze doen me ook denken aan mijn mama die ooit een grote bos van die bloemen plukte voor me op mijn verjaardag. Maar klaprozen staan ook symbool voor de herdenking van de oorlog op 11 november.

Deze knutsel kan je dus op veel verschillende momenten gedurende het jaar maken om vervolgens aan een thema te koppelen. Je kan ook andere kleuren gebruiken en andere bloemen stempelen met de ballonnen.

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

  • Giet de twee soorten rode verf op elkaar in het potje (of op het zilverpapier).
  • Blaas de ballon lichtjes op en knoop dicht.
  • Doop de ballon in de rode verf en stempel deze op het blad.
    Tip: Druk altijd eerst eens op een apart blad zodat je geen dikke klodders verf krijgt.
  • Herhaal bovenstaande stap zoveel keer als je bloemen op je schilderij wenst.
  • Bekijk de figuren en bepaal waar je het hartje van de bloem wilt schilderen in het zwart of donkerbruin.
  • Schilder vervolgens met een dun penseeltje in het groen de steeltjes van de bloemen. hier en daar kan je ook nog een papaverknopje schilderen om het geheel af te werken.

Tip: wil je bloemen met een hartje in maken, dan kan je de ballon eerst binnenste buiten keren, er vervolgens een pompom of knikker in stoppen, afbinden met een elastiekje en terug draaien.

Je ziet wel, je hoeft niet te kunnen tekenen of een grote artist te zijn om in no time een mooi bloemenschilderij op papier te krijgen. Het is een leuke activiteit die steeds een mooi resultaat heeft waardoor het voor iedereen haalbaar is.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Klaprozen schilderen met een ballon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.