Een stille persoon is niet noodzakelijk een persoon die verlegen is. Dit is het onderwerp van het boek “Ik ben stil” een prentenboek die toont hoe introverte kinderen kunnen denken.

Ik ben stil

Ik ben stil gaat over Emiel, een stil kind. Emiel is niet verlegen of onzeker, gewoon stil. In dit prentenboek volg je hem doorheen alle avonturen die hij in zijn gedachten beleeft als heldhaftige ridder of als kapitein zonder dat iemand het ziet aan de buitenkant. Dat vind hij ok, hij legt uit hoe je ook in stilte zaken kunt doen of hebben die voor andere mensen niet noodzakellij in stilte gebeurenzoals antwoorden hebben of vrienden hebben.

Veel volwassenen denken dat hij verlegen is, maar dat is helemaal niet waar. Gelukkig heeft ouders die ook de kracht van zijn stilte zien.

Mijn mening

Andie Powers was zelf ook een introvert kind enputte uit haar eigen ervaringen en die met met haar dochtertje om dit boek te schrijven. Ze schreef het verhaal voor alle sitlle kinderen die zich onbegrepen voelen door volwassenen of het idee hebben een stempel te krijgen door mensen die hun binnenwereld niet kennen.

Ik vind dit prentenboek prachtig, niet enkel omwille van de tekst maar ook de mooie zachte illustraties. Ik ben stil is een prentenboek die iedereen moet gelezen hebben als je het mij vraagt:

  • Stille kinderen om zichzelf te leren aanvaarden.
  • Minder stille kinderen om te begrijpen hoe hun klasgenootje misschien is.
  • Volwassenen om te zien dat stil zijn niet noodzakelijk verlegen zijn is.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.