Nog nooit op wintersportvakantie geweest en toch benieuwd of het wel iets voor jou is? Dan kan je dit net als wij eens uittesten in een indoor skipiste vlakbij, zelfs wanneer de lente dichterbij komt of al in het land is. Wij bezochten Ice Mountain in komen en volgenden daar onze eerste snowboard lessen.

Indoor ski piste

Een indoor piste leek ons de ideale plaats om een eerste ervaring in de sneeuw op te doen. Stel je voor dat we op skivakantie vertrekken om daar te ondekken dat het helemaal niets voor ons is, dat zou een duur grapje worden en absoluut geen leuke ervaring.

Snowboard Piste

Ice mountain in Komen

Ice Mountain Adventure Park beschikt over twee sneeuwpistes: eentje van zo’n 210 meter en een oefenpiste van zo’n 85 meter. Op de kleinere beginnerspiste ligt zowel een rolmat als een sleeplift om boven op de helling te raken. Op de grote piste moet je je behelpen met een van de twee sleepliften .

De kleine piste is ook niet altijd toegankelijk, enkel wanneer er lessen gegeven worden, buiten de lesuren of wanneer er weinig volk is, moet je eigenlijk de grote piste nemen, die heeft wel dezelfde hellingsgraad.

Let wel op: Absolute beginners worden verplicht om eerst lessen te volgen, je mag zonder ervaring namelijk niet op de piste komen. Belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je boekt. Nu, ik denk ook wel niet dat je zomaar op een snowboard of skilatten zal gaan staan zonder ervaring?

Wat heb je nodig?

Moet je meteen een skipak en volledige snowboard uitzet kopen?

Een eigen skipak kan handig zijn, maar als je nog niet zeker bent of het wel iets voor jullie is, misschien best nog niet kopen. Wij hadden er geen voor onze eerste les en deden een dikke jas aan met jeansbroek en warme handschoenen. Ja we waren nat van het vallen maar de koude viel wel mee. Een alternatief kan zijn om een skipak van vrienden te lenen. Tegen de tweede les, kocht ik ons een skipak op vinted, ik wou er namelijk niet teveel geld aan uitgeven gezien we na 1 les nog steeds niet 100% zeker kunnen zijn, daarbij tweedehands is daarom niet noodzakelijk gelijk aan slechte kwaliteit.

Snowboard schoenen, een snowboard en een helm kan je bij Ice Mountain huren, dit zat bij ons alvast inbegrepen in de prijs. De snowboards zijn wel wat gekrast waardoor het voor een geoefend snowboarder mogelijks frustrerend werkt, als beginner vond ik dit best handig want je glijd hierdoor niet meteen vooruit wanneer je wil starten (al moet je hier ooit wel mee leren omgaan natuurlijk).

Snowboard les kind

Snowboardlessen

In een ver verleden heb ik ooit eens samen met vrienden een indoor skilesje gevolgd. Ik herinnerde me dat ik dat echt niet leuk vond: het ging te snel, de skilatten kruisten vaak en vooral, ik had heel veel pijn aan mijn scheenbenen. Stiekem heb ik snowboarden ook altijd cooler gevonden. Ik was dan ook blij toen mijn zoon aangaf dat hij net als ik snowboardlessen wou proberen. Yes! Wist je dat maar 1 op de 5 wintersporters snowboarder is? Er zijn dus veel meer skiërs!

Het boeken van de lessen was niet evident, je moet namelijk eerst je tickets voor de lessen kopen en dan nog eens bellen in de hoop dat de door jouw gewenste dag lukt. Ik belde eerst om zeker te zijn van onze plaats en boekte daarna, bevestigde dan telefonisch nog eens het moment (uiteindelijk denk ik dat ik zo’n 2-tal uur kwijt was om alles geregeld te krijgen). Redelijk wat werk voor een lesje dus. Zeker wanneer ik na mijn tweede boeking de dag voordien een telefoontje kreeg dat de les toch niet kon doorgaan (reden onbekend).

Belangrijk om te weten is dat er geen privé lessen gegeven worden per gezin, zo moet je apart een privé les boeken voor een kind, de ouders kunnen wel samen. Dit komt omdat de manier waarop het snowboarden wordt aangeleerd anders is voor kinderen dan volwassenen. Wanneer je na de lessen nog vrij wil skiën of snowboarden moet je een apart ticket kopen en helemaal terug naar de inkom om opieuw toegang te krijgen tot de piste.

Apres ski

Aprés ski

Na het snowboarden of skiën kan je nog terecht in het ruime restaurant volledig in een warme chaletstijl met uitzicht op de skipiste.

Ook niet wintersporters kunnen hier hun dag leuk besteden, zo is er ondermeer een hoogteparcours buiten, zijn terreinen voor lasergames en paintball én je kan er zelfs indoor skydiven. Dit laatste testen we binnenkort uit, een verslagje volgt zeker.

Ice mountain adventure park prijzen en openingsuren

Ook zin gekregen om te leren snowboarden of skiën? Op de website van ice mountain in Komen vind je de actuele prijzen en openingsuren. Let er wel op dat je voor lessen nog eens telefonisch contact moet opnemen, dus als je lessen wil combineren met vrije toegang, dan boek je best eerst je lessen anders kan je planningsgewijs in de problemen komen. Zorg ook dat je voldoende tijd voorziet om alles geboek te krijgen, online lessen boeken is helaas niet mogelijk.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.