Iedereen houdt wel van een beetje magie, ook kinderen. Een toverstaf kan je op verschillende manieren maken, vaak ook met een lijmpistool. Dit laaste is voor jonge kinderen niet zo handig, dus zocht ik naar een alternatief. Wij maakten een toverstaf van een tak en klei.

Harry Potter toverstaf

Even zoeken op het net hoe je een Harry Potter toverstaf maakt, levert je al snel heel wat resultaten op. Voor de meeste van deze knutsels heb je een lijmpistool nodig, die wordt heel heet. Ik vind dit niet zo veilig om te knutselen met jonge kinderen en zelf ben ik er eerlijk gezegd ook niet erg handig mee. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief en bedacht dat het met luchtdrogende klei net zo goed kon werken.

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

  • Snij als ouder een onscherpe punt aan de tak met een mesje.
  • Indien gewenst kan je de knoesten van de tak wat wegschuren met wat schuurpapier wij deden dit niet omdat ik een natuurlijke look wou behouden.
  • Maak met klei details op de stok, maak de klei goed nat zodat het goed vastkleeft aan de stok.
  • Laat drogen.
  • Meng verf met natrium bicarbonaat om een ruwe look te creëren. Wij gebruikten bruine verf omdat ik een natuurlijke look wou maken, maar je kan ook perfect goud, zilver … gebruiken. Dan zou ik dit niet gaan mengen met natriumcarbonaat.
  • Verf je toverstaf en laat drogen.

Het resultaat

Een toverstaf om de leukste spreuken mee uit te voeren. Welke spreuk kies jij?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.