Een geoboard is een middel om wiskundige concepten te leren kennen of om puzzels op te lossen. Daarnaast ook leuk materiaal voor jonge kinderen om al spelend mee aan de slag te gaan. Het leuke is, een geoboard kan je eenvoudig zelf maken.

Geoboard

Oorspronkelijk werd een geoboard gemaakt van hout met spijkers, nu zie je ze vaak in plastic vorm terugkomen. Ze hebben meestal een rooster van 9, 16 en soms zelfs 25 spijkers. Daarna kan je aan de hand van elastiekjes geometrische concepten verkennen of wiskundige puzzels gaan oplossen.

Wij gingen aan de slag binnen ons creakrea thema van deze week: de ruimte. Ik heb een aantal tekeningen uitgewerkt met raketten, riumteschepen, sterren, … die dan op een (zelfgemaakt) geoboard kunnen worden nagemaakt door kinderen. Zo leren ze niet enkel de figuren, maar ook de verhoudingen van objecten kennen. Daarnaast helpt het ook voor het ruimtelijk inzicht, om iets na te maken moet je namelijk een duidelijk besef van de ruimte hebben.

Download de 14 geoboard challenges

GeoboardPrintables

Ik gaf ook al aan dat je een geoboard gemakkelijk zelf kunt maken, dat is wat wij gedaan hebben. Ik neem je graag stap voor stap mee in het proces.

wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

  • Teken met potlood midden op de kurken onderzetter een vierkant van 10 cm op 10 cm
  • Teken een bolletje op de hoeken en meet telkens de afstand van 2 cm af en plaats een nieuw bolletje
  • Ditzelfde doe je ook naar de binnenkant van je vierkant toe.
  • Duw op elk getekend bolletje een pushpin.
  • Download de ruimte printables en ga aan de slag om de challenges tot een goed eind te brengen.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “ruimte” op sociale media. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.