Kinderen die graag bouwen, vinden het vaak leuk om ook eens iets anders dan lego of blokken te krijgen. Zoonlief was dan ook helemaal in de wolken met zijn Gravitrax Pro starter-set. Deze mama was ook weer blij want het is leuk en educatief speelgoed dat ervoor zorgt dat kinderen spelenderwijs kennis maken met zwaartekracht, magnetisme en kinetische energie.

Wat is Gravitrax

Gravitrax is een systeem waarmee je zelf een kogelbaan kunt bouwen. In de Vertical Pro starter-set zitten heel wat verschillende onderdelen om dit te doen: blokjes, muren, rechte banen, maar ook bochten, kruisingen, wissels en zelfs een kanon … Veel te veel om op te noemen. We waren in eerste instantie dan ook wel een beetje overdonderd toen we de doos de eerste keer opendeden en zagen er geen beginnen aan.

GravitraxOnderdelen

In de doos zit ook een instructieboekje met verschillende bouwschema’s waarvan de een moeilijker is dan de ander. Deze kan je dan op basis van het stappenplan volledig nabouwen. Eens je er goed mee weg bent, kan je natuurlijk ook je eigen kogelbaan uitdenken en bouwen. Het leuke is dat je steeds weer kunt bijsturen wanneer iets niet goed lijkt te werken.

GavitraxBaan

Wil je nog hoger, groter of anders gaan bouwen, dan kan dat perfect. Er zijn heel wat uitbreidingen te koop, waaronder een paar zaken die wij zeker eens willen uitproberen zoals een katapult, een ziplijn of een looping.

Gratis app

Er bestaat zelfs een Gravitrax app. Initieel dacht ik dat deze extra bouwschema’s zou bevatten. Maar de app is veel leuker dan dat. Er zitten namelijk een aantal tracks in als voorbeeld om te bouwen maar je kan er ook je eigen track in samenstellen en bewaren. Na het bouwen kan je virtueel testen of het al dan niet zal werken.

Wanneer je de app gebruikt op een VR set, dan kan je zelfs de track meevolgen alsof je de kogel zou zijn.

Screenshot Gravitrax app

Gravitrax is zeker en vast een cadeautip voor bouwers de komende feestdagen. Leuk, creatief en educatief speelgoed.

Koop je gravitrax startersset.

Op zoek naar meer speelplezier? neem dan snel een kijkje bij mijn speelgoed reviews.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.