Eindelijk, heerlijk ruikende was, dat lukte me nooit. Tot ik in januari eens een winactie won bij lifestyle mommy’s . Nadat ik een luxe setje met 10 geurtjes wasparfum van Il Bucato di Adele gewonnen heb, ging een wereld van fris ruikende was voor mij open.

Wasparfum

Ik had er nog nooit van gehoord, wasparfum. Wasverzachter en van die pareltjes om je was frisser te doen ruiken, ja dat wel. Ik heb het allemaal getest maar niets leek echt goed te werken. Ik kon niets vinden die ervoor zorgde dat mijn was lang genoeg naar frisse was bleef ruiken.

Wasparfum is een aparte toevoeging voor je was, je giet het net als wasverzachter in het middelste vakje van de wasmachine. Zo gaat het mee met de laatste spoelbeurt tijdens het wassen. De geur blijft gewoon hangen, zelfs als je gaat sporten. De was geurt heerlijk, niet enkel de was trouwens. Wanneer je gewassen hebt, ruikt heel je huis naar verse was. Zalig toch?

Hoe sterk het ruikt, hangt eigenlijk volledig van jezelf af, ik gebruik steeds 10ml. Bij de kleine flesjes is dit een half flesje, bij een fles neem ik ongeveer een dopje.

Il bucato di adele

De wasparfum die ik won (en daarna ook kocht) bestaat in 10 verschillende geuren, inmiddels 11 want er bestaat ook een sport (die slechte (zweet)geuren neutraliseert). Die laatste moet ik nog uitproberen, dus ik kan er nog niets over vertellen. Ik kreeg namelijk een fles van 150ml meegestuurd bij mijn bestelling grote flessen.

De andere flesjes kon ik dankzij de set allemaal uitproberen. Ik heb uiteraard zorgvuldig aangeduid welke ik graag ruik en welke minder. Er was maar eentje die me helemaal niet ligt. Dat is Giornata di sole of zonnige dag. Ik had mijn was opgehangen in onze slaapkamer en heb me midden in de nacht verplaatst naar de bank, de geur pakte zo op mijn adem dat ik er misselijk van werd.

De andere geuren vind ik fantastisch met als absolute favoriet Fresco Bucato of Frisse was. Voor mij is dit de alomgekende typische wasgeur.

Vind je al die geuren toch wat teveel en wil je af van die stinkende sportkleding? Lees dan zeker volgende huishoudtip om nooit meer stinkende sportkleding te hebben.

Hadden jullie hier al van gehoord? Wat gebruiken jullie om de was lekker fris te doen geuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.