Alweer een nieuw jaar en na de feestdagen met lekkere desserts mag het eerlijk gezegd allemaal weer wat gezonder. Natuurlijk is het dan leuk als er voldoende variatie is met gezond eten, zowel thuis als op school.Van Nom Nom Kids kreeg ik een setje met snackzakjes en knijpzakjes toegestuurd. Omdat er misschien nog ouders zijn die 2019 ook gezond willen starten, mag ik van hen ook nog eens een setje weggeven.

Snackzakjes

De herbruikbare snackzakjes zijn een leuk alternatief voor doosjes om mee te nemen op uitstap of om mee te geven in de boekentas naar school. Ze nemen niet enkel minder plaats in in de tas maar ze zien er ook nog eens leuk uit met de kleurrijke monstertjes die erop staan.

Snackzakje

De zakjes zijn handig in gebruik, je kan er ook wel redelijk wat indoen, in december durfde ik nog eens een restje pepernoten indoen, dit jaar start ik vooral met klein fruit zoals druifjes of besjes. Of misschien maak ik wel nog eens gezonde snoepjes voor erin.

Lees ook: Gezonde traktatie

De sluiting is makkelijk open en dicht te maken, ook voor een kindje. De snackzakjes kunnen  gewoon afgespoeld worden en mogen zelfs in de vaatwas.

Knijpzakjes

Ik was eigenlijk erg blij met de knijpzakjes, die in 2 verschillende maten komen. Zoonlief vind zo’n knijpfruit uit de winkel ook erg lekker. Ik vond het altijd wat zonde om dat te kopen, het is duur, waarschijnlijk nog extra gezoet, dus ook minder gezond en je gooit ook nog eens heel wat verpakking weg.

De knijpzakjes kan je openen aan de zijkant om zo op te vullen. De eerste keer is dit wat stug, maar dit stond ook zo omschreven bij de levering. De volgende keren gaat het beter en toch blijft het telkens goed genoeg sluitbaar om niet te gaan lekken.

Net als de snackzakjes zien de knijpzakjes er erg vrolijk uit en deze kunnen ook in de vaatwas. Ik was wat bezorgd over de mogelijkheden om die zakjes te gaan schoonmaken maar doordat de zijkant helemaal open kan, kan je echt in alle hoekjes.

Knijpzakjes

Receptjes

Extra leuk is dat ik een 2-3tal receptjes bijgeleverd kreeg op een leuk kaartje. Diezelfde receptjes (en heel wat meer) kan je ook terugvinden op hun website.  ik heb meteen eentje ervan wat aangepast voor ons eerste zelfgemaakte knijpfruitje, een groene smoothie met kiwi, appel en komkommer. De spinazie liet ik achterwege omdat we dit niet in huis hadden. Ja hoor, het viel meteen in de smaak, ik had 2 zakjes gemaakt en ze waren meteen leeg.

Give Away

Wil je ook graag zo’n setje winnen om mee aan de slag te gaan? Dat kan, ik mag er namelijk eentje verloten.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten dat je meedoet en voor wie.

Daarnaast zou ik het leuk vinden (niet verplicht) als je:

Deelnemen kan tot en met 9 februari 2019. De dag na afloop verwittig ik de winnaar per mail of een privé bericht via social media , laat dus zeker een geldig e-mail adres achter en reageer binnen de 48 uur. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

9 Replies to “Gezond het nieuwe jaar in met nom nom kids + give away

 1. Wat handig.
  Mijn jongste zoontje gaat net naar school dus dan zou dit makkelijk zijn.
  Hij heeft ook verschillende allergieën waardoor hij veel niet mag eten. Hij zou graag eens een knijptoetje willen net als zijn broer en zus. Met deze knijpzakjes kan ik dat zelf voor hem maken!

 2. Ooh dit is leuk voor mijn zoontje! Hij heeft nog nooit knijpzakjes gekregen dus het zou de eerste keer zijn

 3. Dit zou leuk zijn om eens mee te geven met ons zoontje naar school. Het is dan eens iets anders dan fruit in een doosje!

 4. Dit lijkt me zó handig! Zo af en toe kom ik ze tegen op een blog en dan bedenk ik weer dat ik ze echt eens moet bestellen. Lijkt me heel fijn om mee te geven aan mijn zoontje die binnenkort voor het eerst naar school gaat.
  Ik doe helaas niet aan sociale media.

 5. Die zien er leuk uit! Ik maak graag kans voor mijn dochter, heel handig om zo gezonde snacks mee naar school te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.