Een persoon wordt reeds gevormd in zijn kindertijd, daarom hecht ik veel belang aan positieve gedachten voor kinderen. Ik hoop altijd dat ik een bijdrage kan hebben hierin, wie niet. Daarom besloot ik me op te geven voor de ik ben ik inspiratie 10 daagse van lieverdeliefste. Een interactieve digitale 10 daagse mailing om aan de slag te gaan met affirmaties en creativiteit.

Ik had geen idee waar ik me aan zou moeten verwachten, ik deed, naast de kindertekeningen 5-daagse van kinderen beter begrijpen, nooit eerder mee aan zo iets, dus geen idee of dit zijn geld waard zou zijn.

Printables

Eerst en vooral leverde Karien heel wat printables die geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Wat zat daar allemaal in:

  • Boekenleggers
  • Ik ben ik minikaartjes met positieve affirmaties
  • Ik ben ik kwartetspel met positieve affirmaties
  • Een werkboekje om aan de slag te gaan met positieve affirmaties
  • Een kleurboekje met afbeeldingen van totemdieren.
  • Werkblaadjes om aan de slag te gaan met positieve affirmaties.

Persoonlijk vond ik dat de 10 daagse wat duurder mocht zijn met fysieke producten die geleverd worden aan huis in een pakket eerder dan printables. Het materiaal is zo mooi dat het jammer is om dat met een gewone printer te drukken, echt drukwerk vind ik persoonlijk altijd mooier om mee aan de slag te gaan. Aan de andere kant kan een lamineertoestel ook veel doen om de prints steviger en mooier te maken.

Creatieve tips

Naast de mooie printables kregen we elke dag nieuwe creatieve tekentips. Eigenlijk waren die bedoeld voor kinderen, maar het was te leuk voor de creatievelingen onder ons om er niet zelf mee aan de slag te gaan. In de besloten facebook groep, merkte ik al snel op dat heel wat mensen er graag zelf mee aan de slag gingen. Ikzelf ook, maar een aantal van de oefeningen deed ik ook met mijn zoontje. Een van de dagen was het naar zijn zeggen zelfs het leukste wat we die dag deden.

Hierbij enkele van mijn creaties.

Wat vond ik ervan

Tijdens de hectische corona periode bracht de 10 daagse me wat rust, het hielp me om mijn prikkels wat te verwerken door mindfull bezig te zijn met de creatieve opdrachten. Ik kan me inbeelden dat 10 dagen na elkaar in andere omstandigheden wat veel zou zijn. Een 10 daagse getrokken over een hele maand of zo lijkt me haalbaarder. En Karien heeft dit idee blijkbaar ook gehad want ze organiseert een vervolg op deze 10 daagse van 6 maanden met elke maand nieuwe creatieve inspiratie.

Door de vragen die Karien stelde in de facebook groep, maakte ze duidelijk dat ze vooral een illustrator is en geen coach. Al denk ik dat de ideeën die ze heeft voor het gebruik van haar geïllustreerde materialen wel heel diepgaand en zeker erg goed uitgewerkt zijn. De coaches die in de groep reageerden zeggen alvast dat ze de materialen nog zullen gebruiken, volgens mij is dat alvast een duidelijk signaal. Ik merkte wel dat er niet zo heel veel interactie was in de facebook groep, het waren steeds dezelfde mensen die reageerden, terwijl er wel degelijk heel wat mensen deelnamen aan de 10daagse.

Zoals ik eerder al aangaf vind ik het jammer dat het printables zijn omdat ik persoonlijk nogal wat belang hecht aan mooie druk. Aan de andere kant vind ik het ergens ook wel mooi en handig dat ze het op deze manier deed, dit maakt het eigenlijk ook wel wat laagdrempeliger. De geleverde materialen zijn ook wel beschikbaar in de webshop waardoor het misschien wel leuk is om dat achteraf aan te kopen eens je weet wat je ermee kan. Op die manier kan je de printables gebruiken om mee te geven met een kindje (zonder de schrik te moeten hebben dat ze het kwijtraken of kapot maken) terwijl je de echte materialen steeds opnieuw kunt gebruiken.

Oh ja, tijdens de 10 daagse kon je ook nog eens een ik ben ik pakket winnen (met een grote set kaarten 6 A4 posters en 12 A5 kaarten) en ook een op maat gemaakte ik ben ik illustratie. Hoe leuk is dat?!

Zoals je kunt lezen, ik ben alvast fan en ik kan het iedereen met kinderen aanraden om deze ook eens mee te volgen. Dus als jullie interesse hebben in deze leuke inspiratiemomenten, deze wordt zeker herhaalt!

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.