Covid-19 zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan en ons eraan herinneren dat het leven kostbaar is. Dit hele gebeuren doet ons inzien dat kleine dingen waar we zoveel van houden (zoals onze geliefden vastpakken, lekker gaan eten, winkelen, reizen, …) niet zo vanzelfsprekend zijn als we wel denken.

Corona uitleggen aan kinderen

Voor kinderen is dit soms moeilijk te bevatten, voor volwassenen soms nog moeilijker om uit te leggen. Ik zag al heel wat mooie zaken passeren voor kinderen zoals digitale boekjes over corona.

Ik zelf probeer soms met zoonlief in dialoog te gaan over covid-19 en te praten hierover, al lukt dat niet altijd even goed. (iets met het geschikte moment vinden en zo). Toen ik op instagram een post van Steven Gielis, de persoon achter zitdazo zag passeren met een brief naar zichzelf, wist ik wat ik wou gaan maken. Ik wil namelijk dat zoonlief later ook kan terugblikken over hoe wij dit als gezin ervaren hebben.

Covid-19 herinneringenboek

Ik besloot een herinneringen invulboekje te ontwerpen met feiten over corona maar ook met persoonlijke aanvullingen. Hierin zouden kinderen kunnen schrijven, tekenen en kleuren, dit helpt hen om hun emoties en gedachten een plaatsje te geven. Ik merk zelf namelijk ook als ik begin te schrijven of te knutselen, het mij helpt om mijn gedachten en gevoelens te structureren.

Er is plaats voorzien voor foto’s en andere herinneringen zoals een brief van hun ouders of brievenbuspost. Je kan het aanvullen met onder andere mijn andere printables van de berenjacht of eigen tekeningen. Zie het als een soort dag- of werkboek voor kinderen met het thema covid-19. Niet het leukste of vrolijkste thema maar wel een die hun leven zal getekend hebben.

Download de gratis printable

Aan de slag

Ik heb mijn ontwerp deze morgen alvast gedrukt en wij zijn er dan ook meteen ingevlogen om het in te vullen. Ik probeer alles wat ik schrijf, zijn het nu knutselwerkjes of printables, zelf eerst eens uit.

Covid invulboek

Eens we terug ons kot uit mogen, ga ik naar de drukker en laat ik alvast ons dagboek inbinden, daarna gaat hij in de memorybox.

Ik hoop dat de pagina’s ook een meerwaarde kunnen vormen voor jullie kinderen. Laat me zeker weten wat je ervan vindt.

One Reply to “Covid-19 voor altijd in ons geheugen gegrift (met printable)”

  1. Prachtig materiaal!
    Bedankt om dit te delen.
    Als ondersteuner en zorgjuf is dit voor mij heel erg bruikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.