Het lenteweer brengt heel wat extra met zich mee, zo vond ik onlangs een ruimteschip in onze tuin. Gelukkig bleek het allemaal niet zo ernstig, het ging om een zelfgemaakt exemplaar. Het ruimtemannetje was echter wel nog aanwezig maar kon gelukkig niet ontsnappen.

Deze knutsel is ideaal om te maken met jonge kinderen maar ook grotere kinderen zullen hier met volle teugen van genieten.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Versier de bolle kant van de kartonnen bordjes met stiften (verf kan ook en was mijn initiële plan maar zoonlief heeft het meer voor stiften). Zelf koos hij ervoor om dit afwisselend met gekleurde strepen te doen en ik vind het best een leuk resultaat geven.
  • Niet vervolgens de 2 bordjes aan elkaar zodat de holle kanten naar elkaar toe wijzen.
  • Aan de onderzijde kan je 3 dopjes van petflessen lijmen. Dit is het landingsgestel van je ruimteschip.
  • Maak met een piepschuim balletje of 2 en wat foamklei een ruimtemannetje. Je kan er wiebeloogjes op vastmaken of zoals zoonlief deed oogjes tekenen.
  • Het ruimtemannetje werk je af met chenilledraad als voelsprietjes.
  • Eenmaak het kleiwerkje droog is, kan je deze onder een leeg potje plaatsen en alles vastlijmen met knutsellijm.

Het resultaat

Ondanks het feit dat het niet helemaal liep zoals ik in mijn hoofd had nl. geschilderde bordjes in een egaal kleur, wiebeloogjes … vind ik de creativiteit van zoonlief echt prachtig om te zien. Het resultaat is nog leuker dan ik voor ogen had.

Ruimteschip

Die avond vond er alvast een heuse ruimeteschip vlieginitatie plaats in onze woonkamer.

Ook iets gemaakt? Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “alien” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Een ruimteschip in de tuin, zelfgemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.