Leuke momenten en herinneringen: ontwikkelingsfases, grappige momenten of uitspraken, dingen die we samen deden … Ik neem veel foto’s maar hoe en waar hou je die bij? Wat doe je met een aantal spulletjes die veel voor je betekenen en waaraan je een emotionele waarde hecht? Het leek me heerlijk die herinneringen vast te houden op een eenvoudige manier, zo dat we later hierop kunnen terugblikken vol emotie, met een lach en misschien ook wel een traan. Daarom besloot ik een memorybox te maken, en wie weet kan ik die ooit als geschenk geven wanneer onze kleine man groot is.

Memorybox afgewerkt

Memorybox

Zelf vond ik het een leuk idee om de box onder te verdelen in twee compartimenten. Een deel voor boeken, kaarten, … en een ander deel voor spulletjes. Uiteraard ben je vrij om dit te doen zoals je zelf aangenaam vind. Zo’n box met een indeling maken is niet erg veel werk.

Wat heb je nodig

  • Grote box (ik gebruikte opbergboxen)
  • Stiften of verf
  • Stuk karton

Hoe ga je te werk

  1. Schrijf op het deksel van de doos in potlood (of meteen in stift of met verf als je dit meteen mooi kan) een mooie tekst, ik koos voor “Moments & Memories, that last a lifetime”
  2. Kleur de tekst mooi in, dit kan met kleur maar ik koos bewust voor een sobere zwarte tekst.
  3. Maak een indeling van een stuk karton. Zorg hiervoor dat de zijkanten wat breder zijn zodat je die kan omplooien, hetzelfde doe je met de onderzijde, die je dan in 2 helften kan snijden. Op die manier blijft het indelingsschot goed stabiel.
  4. Plaats de indeling in de doos zodat je 2 compartimenten krijgt. Uiteraard kan je ook meerdere compartimenten voorzien als je dat nodig acht.
Indeling

Wat gaat erin

Wat je in zo’n memorybox stopt is voor iedereen anders, het is net dat waar jij emotionele waarde aan hecht. Gezien je besluit om een box te maken, wil het ook zeggen dat je keuzes zal moeten maken en niet zomaar alles kan bijhouden. Ik zou bijvoorbeeld graag alle kunstwerkjes van zoonlief in deze box stoppen, maar dan zit deze na een half schooljaar al vol. Daarom besloot ik om foto’s te maken van die kunstwerkjes en dan een foto-album te maken die dan wel in de doos mag.

Inhoud Memorybox

Dingen waar ik bijvoorbeeld belang aan hecht zijn zaken zoals zijn geboortekaartje, mijn zwangerschapsdagboek, foto albums, kinderpraat boekje, kraambezoek boekje, … maar ook aan spulletjes zoals een eerste speentje, zijn eerste pyjama, zijn doopoutfit, …

Spulletjes die te groot zijn om in een klein doorzichtig doosje te stoppen, stopte ik in een hersluitbaar zakje. Zo blijft het altijd netjes en verzorgd en kan ik noteren wat het item precies is, in de hoop dat ik het later nog kan vertellen.

Hersluitbare zakjes

Zoals eerder al aangehaald, wat je erin stopt is heel persoonlijk, dit kan voor jou iets helemaal anders zijn. Iedereen vind andere zaken belangrijk en hecht zich al dan niet aan deze soort kleine momenten. Ik dus wel, één keer spijt vind ik al meer dan genoeg.

Welke herinneringen hou jij graag bij? Op welke manier doen jullie dit dan?

2 Replies to “Memorybox van de kindertijd, leuke DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.