Vorig jaar maakte ik een halloween kostuum voor de kleine man zonder naaimachine omdat ik dit nog niet kon. Ondertussen maakte ik wel al eens een creatie met de machine. Toch besloot ik om ook dit jaar weer aan de slag te gaan met textielverf. Dit keer geen online tutorials maar volledig uit mijn eigen hoofd een t-shirt met een spin gemaakt.

Het idee

Eigenlijk wou ik dit jaar een skelet schilderen op een zwarte outfit. Alleen, die skelet kostuums vind je zo’n beetje overal (aan spotprijzen), wat het naar mijn zin weer weinig origineel maakt. Gezien zoonlief gek is op spinnen (dank u spiderman), besloot ik dan maar een spinnen t-shirt te maken, uiteraard met een spin erbij.

De spin

Spinnetje

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk

 1. Maak een bolletje met de zwarte foam clay en duw het lichtjes plat
 2. Duw 2 wiebeloogjes (je kan er uiteraard ook meer doen) vooraan op het zwarte propje klei
 3. Bevestig 4 chenilledraad pootjes aan elke kant van de spin
 4. Druk onderaan de pin vast, moet niet hard zijn, foam clay plakt erg goed
 5. Laat de spin drogen

Het t-shirt

Spinnenshirt

Wat heb je nodig

 • Isomo paneel
 • Kopspelden
 • Zwarte longsleeve (of t-shirt)
 • Witte textielverf
 • Verfborstel voor textielverf

Hoe ga je te werk

 • Prik de longsleeve vast op het isomo paneel, dit zorgt ervoor dat het niet verschuift wanneer je erop gaat schilderen.
 • Kies het startpunt voor je spinnenweb en trek van daaruit lijnen naar alle kanten van het shirtje, dit vormt de basis voor je web.
Web basis
 • Vervolgens kan je met andere lijnen het web uitbreiden. Persoonlijk opteerde ik ervoor om niet altijd mooi in cirkels te werken en af en toe ook eens een rare lijn te schilderen, spinnenwebben zijn ook niet perfect. Als de verf niet altijd even wit of dik is, is dat absoluut geen probleem, dat zorgt voor een leuke variatie.

Het resultaat

Zo zie je maar, een halloween kostuum hoeft niet altijd duur te zijn om origineel te zijn. De zelfgemaakte dingen zijn vaak uniek en het geeft altijd iets extra’s.

Doordat de spin op een pin gemaakt is, kan je die bevestigen waar je maar wil. Het zorgt ervoor dat je het shirtje toch nog kan wassen, mocht het nodig zijn. Je kan ook meerdere spinnetjes maken voor een extra griezelig effect. 

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “DIY halloween spin t-shirt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.