Het is weer zover, de herfst lijkt nu toch wel echt begonnen. Dit jaar liet hij wat langer op zich wachten, we hebben kunnen genieten van een najaarszonnetje. Een zomermens als ik hoor je hier helemaal niet over klagen. Hoewel ik niet hou van die koudere temperaturen, noch van de regen, vind ik de herfst toch ook wel zijn charmes hebben.

Wat is dan leuk aan de herfst?

Mooi kleurenspel. Dat herfstkleuren gevarieerd en mooi zijn, hoef ik waarschijnlijk niemand te vertellen. Je merkt nog stukjes groen aan de bomen, maar ook geel, rood, oranje en bruin zie je nu overal terugkomen.

Wandelen. Op de droge dagen lekker wandelen in het bos, genietend van de mooie kleurtjes en misschien zelfs een speelpleintje meepikken.

Kastanjes rapen. Tijdens het wandelen, lekkere kastanjes rapen om thuis gezellig op te eten of om mee te knutselen. Ook die mooi gekleurde blaadjes waar ik het eerder al over had, verdienen het om mee genomen te worden.

Natuurknutsels. Wat doe je als het wat kouder is buiten? Juist ja, samen aan tafel knutselen. Nog eens extra leuk als je daarvoor die kastanjes of mooie herfstbladeren kan gaan gebruiken. In volgende post vind je alvast heel wat leuke tips om te knutselen met bladeren in de herfst.

Lekker thuis op de bank. Met een handwerkje of een goede netflixserie onder een dekentje genieten wanneer zoonlief al naar bed is, zonder mij schuldig te hoeven voelen dat ik niet geniet van het mooie weer buiten.

Warme appelsap met kaneel. Een van mijn favoriete herfstdrankjes. Het is heel makkelijk, koop een fles (goedkope) appelsap. Zet een glaasje met dat sap in de microgolfoven, stop er vervolgens een kaneelstokje in en genieten maar. Klinkt gek? Zeker het proberen waard, je zal versteld staan!

Stoofpotjes. Stoofpotjes zijn ideale herfstgerechtjes. Ik ben er echt gek op, gecombineerd met een lekkere stoemp of hutspot, het water loopt me al in de mond.

Kunnen jullie genieten van dit seizoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.