Blijkbaar bestaat het al even maar ik kende het helemaal nog niet. Ik kreeg onlangs als tip van een vriendin dat foam clay echt leuk is voor kinderen. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten maar probeerde het maar al te graag eens uit.

Foam clay

Foam clay is een soort van gelachtige materie met kleine piepschuim balletjes in, deze klei is niet dik en kan je makkelijk rond figuurtjes plakken. Ik dacht dat het wat vergelijkbaar zou zijn met plasticine maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Het plakt niet, het maakt niet vuil, brokkelt niet af … heerlijk toch voor ouders?

foam clay bal

Foam clay gebruik je best door ergens op te kleven. Het plakt heel makkelijk op styropor (of piepschuim zoals we dat in de volksmond noemen) of op papier mache figuren. Wanneer je die laatste gebruikt, is het wel iets harder aanduwen om het goed te doen kleven. Uiteraard kan je ze ook gewoon als klei gebruiken.

De klei heeft een paar dagen nodig om uit te harden, hoe dikker de klei laag is, hoe langer het duurt uiteraard. Als je de bakjes waar de klei in zit goed afsluit, blijft het gewoon zacht en soepel en dus ook lang bruikbaar.

Verschillende soorten

De eerste keer gebruikte ik de klei van het merk foam clay zelf, daar was ik meer dan tevreden over. Daarna besloot ik ook eens het alternatief van de action eens te proberen. Alleen, die laatste zou ik helaas niet aanraden om te gaan gebruiken, deze plakte een stuk meer en de piepschuim balletjes waren niet zo mooi verdeeld in de pasta. Ook merkte ik dat deze wat vlekken achterliet op het werkoppervlak, in ons geval gelukkig een plastiek tafelbeschermer.

Yay or nay?

Zowel ikzelf als zoonlief zijn fan van foam clay, we zullen dit zeker nog kopen om knotsgekke creaties mee te maken. Zo maakten we met wat piepschuim bollen, foam clay en robot onderdelen al knotsgekke figuurtjes.

Foam Robots

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Foam clay, yay or nay?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.