Ken je dat? Je kind komt thuis van school met weer zo’n uniek kunstwerkje, hij maakt een mooie tekening die je zeker wil bewaren. Of je bent net als ik een knutsel fanaat en je vind het super leuk om samen met de kleine spruit iets te maken, kinderknutsels die je dus ook niet wil wegdoen. Zo blijf je verzamelen, verzamelen, verzamelen tot je plots een hele hoop curverboxen vol knutselwerkjes hebt. Leuke herinneringen. Alleen, je weet dat dit de spuigaten zal uitkomen als je zo verder doet . Elk jaar wordt de berg groter en groter en groter en je huis die groeit helaas niet mee.

Als je je hierin herkent, bevind je je waarschijnlijk in dezelfde situatie als ikzelf. Ik besloot hier iets aan te doen, voor het te laat was.

Het idee

Als ik de kinderknutsels niet kwijt wil, maar ook niet kan bewaren, dan neem ik er toch gewoon foto’s van die ik kan bewaren in een fotoboek? Behalve van de tekeningen … als het toch in een boekje moet, kan ik net zo goed de A4 tekeningen omvormen tot een boekje. Ik verzamelde de tekeningen, maakte een mooie coverbladzijde en liet deze inbinden bij de drukker. Dit kan ik met de volgende stapel tekeningen gewoon opnieuw doen. Mama tevreden alvast.

Tekeningenboek

kinderknutsel fotoshoot

Voor de knutselwerkjes fotoshoot kocht ik een kleine portable fotostudio (link) waar ik de kunstwerkjes kan in plaatsen om mooie foto’s te nemen met een neutrale achtergrond. Gewapend met deze fotostudio en een fototoestel ging ik aan de slag. Elk kunstwerkje nam ik onder handen, van de grote vloertekeningen tot de kleinste kleiwerkjes. De grotere werkjes die niet in de fotostudio passen, zette ik steevast voor het bed die een mooi houten kader heeft, wat ook een mooie neutrale achtergrond vormt.

Al deze kunstwerkjes verzamelde ik digitaal en de rest kan je al raden natuurlijk, die zullen mooi afgedrukt worden in een fotoboek.

kinderknutselsboek

Er bestaan nog heel wat leuke manieren om kindertekeningen op te hangen en te bewaren

Houden jullie alle kinderknutsels bij? Hoe zorg je dat alles netjes en overzichtelijk kan blijven?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Kinderknutsels bewaren, DIY tips & trics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.