Vorige zomer waren we in de Dordogne en besloten we door het mindere weer zuidelijker te trekken. In Rocamadour bezochten we la forêt des singes, een prachtig dierenpark waarbij je de  apen op een andere manier ontmoet.

Het park

Het is een mooi aangelegd terrein met  een wandelroute, doorheen het park, waar je niet van mag afwijken om de rust voor de aapjes te bewaren.  De apen lopen hier namelijk vrij rond en zitten niet in kooien.

In ongeveer 1.5 tot 2u ben je door het park gewandeld en ontmoet je de apen. Op verschillende plekken vind je gidsen die informatie geven over hun fokprogramma met andere dierentuinen, het onderzoek die ze doen om het uitsterven van de soort te voorkomen, de manier waarop de dieren leven in het park en wat de apen eten …

Aan de ingang krijg je een handje vol popcorn per persoon die je aan de dieren kunt voederen.  Ze eten heel gemakkelijk uit je hand. Helaas kreeg je ‘maar’ een handje vol, geloof me dat is zo leuk om te doen dat het erg snel op is. Anderzijds begrijp ik wel waarom het zo weinig is, als iedereen die dieren trakteert op hopen eten, is het ook niet meer zo gezond.

Aapje Voederen

De apen

Je vind één soort aapjes in het park, zowel volwassen apen als kleintjes. Aan de ingang krijg je al als regel mee om steeds 1 meter afstand te bewaren en geen popcorn op te laten omdat de dieren wel eens agressief zouden kunnen reageren wanneer ze bijvoorbeeld het gevoel hebben dat je hun eten afneemt.

Aapjes

Dat is wel belangrijk om in het achterhoofd te houden wanneer je met een klein kindje naar het park gaat. Wolf wou bijvoorbeeld wel een popcorn korreltje oprapen en een aapje gaf hem (gelukkig niet hard) een mep op zijn hoofdje.

Een ander aapje was waarschijnlijk hongerig en probeerde eten te zoeken in de broekzakken van mij en mijn echtgenoot, het zijn best geniepige wezentjes.

Algemene indruk

Erg leuk park, leuke en vooral ook unieke ervaring. We zijn heel blij dat we dit gedaan hebben, het was echt een belevenis, ook voor Wolf die zo trots was de apen te kunnen voederen.  Zelf heb ik geen weet van gelijkaardige parken in België of Nederland.

Monkey

Prijzen

  • Is je kindje jonger dan 5 jaar, dan betaal je niets
  • Is je kindje tussen de 5 en 14 jaar, dan betaal je 5,5 euro
  • Voor een volwassene betaal je 9 euro

One Reply to “Apen spotten in La forêt de singes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.