Jullie weten het of misschien ook nog niet (dit zal wel eens beginnen opvallen), maar deze mama is helemaal gek van dierenparken. Overal waar ik ga, probeer ik wel zo’n park te bezoeken. Een dierenpark zoals de oliemeulen met als slogan “Het vreemdste dierenpark in Nederland”, kon daar al helemaal niet in ontbreken. Ik hou naast dierenparken ook van vreemde dingen.

Natuurlijk legt die slogan de lat ook meteen erg hoog, ik verwacht naast een originele setting allerhande speciale dieren. Op voorhand wist ik wel dat het een park is die ooit startte met enkel reptielen en zo wat groter werd en via de foto’s had ik gemerkt dat je er een slang kon vasthouden en een harige spin (brr). Maar hoe was dit nu echt en hoe hebben wij dit beleefd?

Vreemd dierenpark

De Oliemeulen is inderdaad een vreemd dierenpark maar minder naar dieren toe zoals we hadden verwacht,  wel naar locatie en setting toe. Het park ligt midden in een stadsgebied, dat verwacht je eigenlijk niet echt. Dat je dan meteen in een donkere bar terecht komt met tafeltjes tussen de reptiel terrariums maakt het geheel nog wat vreemder. Maar goed, we waren gewaarschuwd.

Het leek me minder een park te zijn maar eerder een groot huis met tuin die veel dieren huisvestte. Naast vogels (uilen, roofvogels, papegaaien, …), reptielen, spinnen … vond je er stokstaartjes, aapjes, katachtigen maar ook lama’s en dergelijke. Een beetje een gekke combinatie maar het grootste deel werd ingenomen door reptielen en insecten.

De shows

Omdat de vogelshow net begon gingen we eigenlijk meteen naar buiten. Daar was het groter dan het aan de buitenzijde leek en kregen we een educatieve vogelshow te zien terwijl een verzorgen de papegaaien probeerde stil te houden.

Vogelshow

De show was educatief met veel informatie over de dieren en leuk voor de grotere kinderen dat er enkele van hen mochten meedoen. Zo kregen ze ook een vogel op hun hand en is dit echt wel extra fijn.

Kort na de vogelshow was er ook op zolder uitleg over de slangen en spinnen. Eigenlijk wilde iedereen die beestjes vasthouden en was de informatie minder het doel voor het publiek. Je zag dan ook menig toeschouwer zuchten omdat de uitleg wel erg lang duurde, iemand met uiterst veel interesse in reptielen zou dit dan weer super vinden. Je kreeg informatie over hoe je een mannetje vs een vrouwtje herkent, over de voortplanting, hun eten … en na het voorstellen van de slang en de vogelspin “kriebeltje” kon je deze even vasthouden.

Van slangen ben ik super fan, dus dat was alvast geen enkel probleem. Ons klein manneke heeft toen ook voor het eerst een slang aangeraakt en was erg onder de indruk. Hij mocht kiezen aanraken of in zijn nek leggen en het werd vastgrijpen met zijn handje. Na de show was hij nog steeds onder de indruk en ging hij nog eens in het terrarium kijken.

Zelf had ik me ook voorgenomen om de vogelspin vast te nemen, ook al ben ik bang van spinnen. Guess what, ik heb me last minute bedacht. Ik wou het risico nog niet nemen om die op de hand onze handen te zetten, maar de dame zei dat veel kindjes daar absoluut geen probleem mee hadden. Daarom hebben we gewoon eens van dichtbij een kijkje genomen en dat was net zo fascineren. Wel grappig dat een aantal oudere kinderen meteen achterin de zaal kropen wanneer de spin uit zijn kooitje gehaald werd.

Kriebeltje

Algemene bevinding

Het is een leuk park, maar ik zou er niet speciaal voor richting Tilburg rijden. Als je in de buurt bent is het zeker een bezoekje waard. Het is leuk om binnen te gaan al kan je er volgens mij geen ganse dag vullen. De informatie die ze je geven is heel educatief en leerrijk, dankzij de interactie maakt het alles wel leuker dan gewoon even naar dieren kijken en informatiebordjes lezen.

Prijzen

  • Is je kindje jonger dan 3, dan betaal je niets
  • Is je kindje tussen de 3 en de 12, dan betaal je 9,5 euro
  • Voor een volwassene betaal je 10,5 euro
  • Ben je boven de 65 jaar, dan betaal je 8,5 euro

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.