Momenteel kom je overal steeds meer beertjes tegen achter de ramen. Dit is niet toevallig, speeltuinen zijn gesloten, mensen maken al vaker een wandeling of een fietstochtje om toch eens buiten te komen, kinderen vinden dit best saai en nu kunnen ze op berenjacht gaan.

Het idee

Dit idee komt initieel uit Australië naar hier overgevlogen en is geïnspireerd op een prentenboek: ‘We’re Going on a Bear Hunt’. Ik sprong op de kar toen ik het zag verschijnen in een instagrampost van Steven Gielis. Ik vond het zo hartverwarmend dat ik meteen het liefste beertje in huis zocht en aan ons raam heb geplaatst.

Deze avond haalden we de post uit en vond ik in de bus dat NOG vertedender was, namelijk een knuffelbriefje.

knuffelbriefje
Hartverwarmende briefjes in de bus

Printables

Ik vond het idee zo lief dat ik besloot om zelf ook een printable te maken met een kleurplaatje en een versje in de hoop dat mensen wat meer liefde kunnen krijgen.

Alleen, ik wou nog een stapje verder gaan, voor een kind is namelijk het ook erg leuk om hun jachttrofeeën bij te kunnen houden. Daarom besloot ik ook een berenkaart te maken waarbij de kinderen kunnen aangeven hoeveel beertjes ze al gespot hebben tijdens hun berenjacht. Je print deze gewoon af en kunt een kruisje zetten telkens je een beertje ziet zitten aan een raam. Uiteraard mag je niet vergeten zwaaien wanneer je iemand ziet zitten.

Berenjacht geprint
Wij zijn klaar om op jacht te gaan

Wij gaan morgen alvast op zoek naar de beertjes in de buurt, ik hoop dat jullie ook mensen kunnen blij maken met een versje en plezier kunnen beleven met jullie kinderen wanneer je op berenjacht gaat. Laat me zeker weten wat je van de printables vind. #samentegencorona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.