Eerder schreef ik al eens een stukje over schilderen op toverpapier dat ik in de action had gekocht. Dit jaar (beter laat dan nooit i guess) bedacht ik dat ik zo’n papier ook wel zelf kon gaan maken. Dit keer dus niet met een mooi standaard patroontje op maar wel met een eigen creatie. Wat dacht je anders van een geheime boodschap?

Toverpapier

Veel kinderen  houden van schilderen, alleen is het soms al eens de inspiratie die ontbreekt. Toverpapier zorgde ervoor dat heel kleine kindjes zelfs zonder te tekenen al mooie creaties kunnen maken met verf en penseel.

Zoonlief begint stilaan zijn eerste letters te lezen, dus ik besloot dit keer toverpapier te maken met een liefdevolle boodschap voor hem op.  

verborgen
Als je goed kijkt kan je lezen “Jij bent lief”

Wat heb je nodig?

  • Papier (liefst een beetje stevig papier)
  • Penselen
  • Kaarsvet
  • Waterverf (nog beter is ecoline maar dit hadden wij niet in huis)

Hoe ga je te werk

  • Neem een blad papier (liefst redelijk stevig papier, dit maakt het later makkelijker om te schilderen zonder dat het super erg gaat opkrullen) en schrijf een liefdevol bericht met kaarsvet. Let op, hiervoor zorg je dat je voldoende licht hebt of werk je tegen het venster aan zodat je mooi kunt zien wat je tekent of schrijft.
    Tip: overtrek je tekening een aantal keer zodat je een mooie dikke laag kaarsvet op je blad hebt.
    Tip: voor hetzelfde effect kan je ook witte wasco gebruiken of witte knutsellijm, al zal je die laatste minder “geheim” kunnen houden.
  • Geef je kindje een verfborstel en waterverf (of in het ideale geval een ecoline) en laat ze het volledige blad inkleuren met verschillende kleurtjes. Als het goed is, neemt het kaarsvet de verf niet op en verschijnt er dus een mooie tekening of tekst voor hen.

Verborgen boodschap

Je kan hier veel kanten mee uit, je kan kindjes dit voor elkaar of een familielid laten doen (let op: voor een klein kindje is het nog niet zo makkelijk om met kaarsvet te tekenen omdat ze de tekening zelf niet ziet). Een geheime boodschap meegeven als ze ergens logeren is ook een leuk idee, hierdoor missen ze je misschien wat minder. Of het kan ook gewoon een leuke zondagmiddag knutsel worden.

verborgen boodschap

Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “liefde” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo, Mama duizendpoot, Mel DIY, Knutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Een verborgen boodschap vol liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.