Het gebeurt dan vaak dat ik samen met de zoon op weg ben in de auto en daar probeer ik van te profiteren door er een quality time momentje van te maken.

In de auto

Autorijden … ik vind dat eigenlijk niet zo leuk, het is meer een noodzakelijk iets. Als ik even kan neem ik de fiets of ga ik te voet. Ik geef toe, het is wel handig om een eigen autootje te hebben en niet zo afhankelijk te zijn van de wagen en de werktijden van mijn man.

Toch heb ik ontdekt dat de momenten dat ik met mijn zoon in de wagen doorbreng, best leuke quality time momenten zijn. Het zijn zelfs kleine koestermomentjes geworden waarin we elkaar beter leren kennen, leuke gesprekken hebben of eens iets gek doen.

Leuk in de wagen

Je vraagt je vast af wat je meer kunt doen in de wagen dan gewoon een gesprek aangaan met iemand. Wel, er is meer dan je denkt, hierbij deel ik graag enkele van onze tips met jullie. Wie weet creëren jullie van de momentjes in de wagen ook fantastische herinneringen voor later.

  • Luisterverhalen of podcasts beluisteren, wij zijn bijvoorbeeld gek op de podcast wetenschapje van het geluidshuis of de luisterboeken van Dummie de mummie.
  • Samen muziek luisteren, elkaars liedjes leren kennen en (luidkeels) meezingen (jaja, ondertussen ben ik ook gek op Metejoor).
  • Gek doen met Siri: vraag siri om moppen, rijmpjes … te vertellen of stel domme vragen … soms is het echt lachen geblazen
  • Samen iemand (handsfree)bellen en een leuk gesprek voeren.
  • Spelletjes spelen zoals “ik zie ik zie” of een woordenslang maken.
  • Samen verhalen verzinnen (die je later kan uitwerken) bijvoorbeeld door elk om beurt een zin te vormen.

Hebben jullie al ooit alledaagse eenvoudige of saaie momenten omgetoverd tot echte koester kansen? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen of ideetjes. Deel ze gerust in de comments.

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.