Zodra zoonlief het boek Kleine Karels tekenclub zag, was hij meteen verkocht. Hij bleek een grote fan te zijn. Het is ook wel een beetje zijn eerste strip of graphic novel, op de verhaaltjes van mol en beer uit de klas na dan. Zo’n boeken zetten een kind natuurlijk aan tot lezen!

Kleine Karel

Kleine Karel is een kat (en ook wel een van de bekendste personages) die ook voorkomt in de verhalen van Dogman. Dit heb ik zelf gelezen want de Dogman verhalen hebben wij nog niet in huis, al zal dat niet lang meer duren.

Tekenclub

In het boek van Kleine Karels tekenclub geeft Karel tekenles aan een groep kikkers, of ja kikkervisjes. Karel daagt hen uit om een strip te maken. Hiervoor moeten ze durven falen, proberen, … ze mogen ook werken met foto’s en haiku’s of met klei. Het moraal van het verhaal: het is ok om te falen, zolang je maar iets doet wat je graag doet en steeds probeert om jezelf te verbeteren. Met andere woorden: een growth mindset aannemen doet wonderen.

KleineKarelAchterzijde
De achterzijde van het boek geeft de stijl van de graphic novel aan

Kleine Karels tekenclub is een creatief en grappig boek. Het zet kinderen aan tot lezen. Ik heb soms moeten zeggen tegen de zoon dat hij moest stoppen met lezen, dat het echt bedtijd was.

Maar naast het aanzetten tot lezen, zet dit leuke boek kinderen ook aan tot tekenen. Enkele stripjes van de kikkervisjes bevatten leuke personages waarvan stap voor stap uitgewerkt staat hoe je ze zelf ook kunt maken. Ideaal om zelf ook aan de slag te gaan. Binnenkort duiken vast overal stripjes op van de jonge lezertjes, hoe mooi zou dat niet zijn?

Tekenen

Benieuwd geworden naar dit boekje? Koop hier jouw exemplaar van Kleine Karels tekenclub.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.