Een leuke buiten knutselactiviteit onder de noemer “messy play, it’s okay”, waarbij ik graag het thema van de vorige linkparty combineer met het nieuwe thema. Schilderen met waterpistooltjes is gewoon erg leuk en ideaal om een mooi resultaat te bereiken. Zelfs voor kinderen die niet graag knutselen.

Wat heb je nodig?

 • Waterpistolen
 • Water (best wasbaar voor het geval ze niet enkel het canvas bespuiten)
 • Verf
 • Dik papier of een schildersdoek

Hoe ga je te werk

 • Bevestig het schildersdoek aan een muur of een boom. Eventueel kan je dit op een aantal takken zetten. Heb je een schildersezel dan gaat dit nog eenvoudiger. Zorg dat het canvas op armhoogte van je kind staat.
 • Vul een kom met water en voeg hier een kleur verf aan toe. De Ideale verhouding is ongeveer 1/3de verf (acryl, plakaatverf …) en 2/3de water. Roer goed zodat je geen klonters hebt. Heb je alleen maar een doos waterverf, dan kun je de gekleurde rondjes oplossen in wat warm water.
 • Vul de waterpistooltjes met het verfwater en schiet op het canvas. Extra leuk wanneer je meerdere waterpistooltjes met meerdere kleurtjes voorziet.
SchildersdoekWaterpistool

Enkele tips

 • Een waterpistool met een pomp is eenvoudiger om zonder al te veel knoeien te vullen.
 • Gebruik liever kleine goedkope waterpistolen, dan is het niet erg als die vuil of kapot zijn.
 • Doe kleding aan die vuil mag worden en hou een handdoek bij de hand.
 • Bereid niet te lang op voorhand voor. Ik maakte bijvoorbeeld al een verfmengsel en deed deze al in de pistooltjes met als gevolg dat deze sneller verstopten doordat er wat verf verstopt zat in het buisje.
 • Gebruik geen rommel waterpistooltjes (deed ik wel). Deze gaan snel kapot en dan wordt het een vuile boel.

Veel plezier, ik ben benieuwd wat jullie van deze buiten knutselactiviteit vinden. Laat het hieronder gerust even weten.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “water”. Je kan ook met de linkparty meedoen door een bericht achter te laten hieronder of je foto’s te delen via instagram of facebook met de hashtag #creatievelinkparty.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Mama duizendpoot, MelDIY, Elsa R blog en Linspiration.

Elke eerste zaterdag van de maand starten wij met een nieuw thema. Aan het einde van de maand zullen mijn drie creatieve collega’s en ikzelf elk onze favoriete deelnames delen op onze websites. De deelnames kunnen ook worden gedeeld op ons Pinterest bord. 

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

3 Replies to “Waterpistooltjes om te schilderen, leuke buiten knutselactiviteit

 1. Pingback: Doily slinger met waterverf knutselen - Mel DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.