Kleine Karel de kleine kat uit de serie Dog Man geeft in Kleine Karels tekenclub tekenles aan een klas kikkers, de kinderen van Flippie. Kleine Karels tekenclub laat zien dat strips maken niet zo moeilijk is. In dit tweede deel gaan ze aan de slag met perspectief.

Als kikkers gaan keten

In dit tweede deel van Kleine Karels tekenclub leert Kleine Karel de kikkervisjes je in perspectief kunt tekenen, dat proberen ze dan ook. Al heel snel onstaat er niet enkel ruzie tussen Melvin en Naomi, maar ook keet. Doordat ze constant zitten te discussiëren, is er weinig tijd voor les natuurlijk.

Gelukkig kunnen er wat strips voorgesteld worden. Tussen de verschillende lessen door probeert Melvin ook de wereld eens vanuit een ander perspectief te zien zodat hij een verhaal kan schrijven over zijn zus Naomi. Zou het hem lukken?

Kleine Karel Binnenkant

Review

In het begin leert Karel de kikkervisjes hun naam in perspectief tekenen, dit gaat heel vlot, ze bedenken zelfs hun eigen variaties. Heel leuk voor de lezers om zelf te proberen en creatief aan de slag te gaan.

Het boek leest niet enkel heel vlot door de stijl en inhoud, ook door de vele variatie en stripverhaaltjes die erin voorkomen, de een al leuker dan de ander, zo is er een haiku strip, een strip met een cliffhanger en een strip gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met leuke grappige voorbeelden leer je als lezer dus ook deze termen kennen en leer je nog wat bij.

Net als het eerste deel van Kleine Karels tekenclub een leuk verhaal voor iedereen die van luchtige en grappige boeken houdt die vlot weglezen. Probeer zeker zelf ook de tekentips uit eo je eigen mooie strip te maken.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.