Gisteren was het world mental health day, daarom sta ik graag stil bij die mentale gezondheid. Zeker nadat ik zelf al wat gesukkeld heb hiermee, net als veel andere mensen die een druk leven leiden.

Druk druk druk

Het ouderschap vraagt veel energie omdat je er een extra rol bij krijgt: je bent nu ook ouder, naast werknemer, kind van iemand, partner … Het leven is zoveel meer dan 1 aspect en het lijkt alsof je niets anders doet dan moeten en van her naar der hollen, alsof het nog niet druk genoeg is? Bij mij is dit alvast zo.

Al snel zorg je niet meer zo goed voor jezelf als je el zou moeten. Dat is ook begrijpelijk want het is al zo druk, dus probeer je tijd te winnen op die kleine momenten voor jezelf. Heb je dan nog eens een hoogsensitieve brein of een andere mentale kwetsbaarheid zoals ADHD, autisme, depressie … dan wordt het nog moeilijker. Je voelt je dan alsof er iets helemaal mis is met je maar niets is minder waar.

Eigenlijk is voor jezelf zorgen heel belangrijk, des te meer wanneer het druk is. Je laadt je batterijtjes weer op waardoor je zowel mentaal als fysiek meer aan kan. Het geeft je als het ware de energie die je nodig hebt om dat drukke leven aan te kunnen. We rusten eigenlijk te vaak pas wanneer alle taken zijn afgewerkt: veel te weinig.

Tips?

Ik ga niet de zoveelste zelfzorg blog schrijven met tips en trics. Die ken je vast toch al allemaal: dutjes, wandelen, neen zeggen, een plekje voor jezelf. Maar ik kan je wel een goede tip geven en dat zijn de “beter in je brein box kaartjes van Elise Cordaro”, zelf heb ik er veel aan. Ik grijp er vaak naartoe wanneer ik een opkikkertje nodig heb op een lastige dag en eens iets anders wil dan mijn eigen quotes to live by. Ze zijn vooral heel leuk omdat er 3 soorten kaarten zijn met uitleg op de achterzijde en omwille van hun zachte vormgeving. Ze stralen al rust uit op zichzelf.

Koop de Beter in je breinbox

Op zoek naar meer gezonde inspiratie? Kijk dan zeker eens in mijn rubriekje gezond en fit.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

One Reply to “Druk druk druk? Zorg wel voor jezelf”

  1. Zelfzorg is zeker belangrijk, en ik durf soms nog mezelf te vergeten… die box ziet er goed uit, wie weet belandt die ook nog op mijn verjaardagslijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.