Een leuk boek voor de kinderboekenweek dit jaar is Bureau Speurneus en de junglebende, het vervolg op Bureau Speurneus en de boekenmaffia van Jozua Douglas.

Bureau speurneus

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. oftewel “Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Speurwerk” is de detective zaak van Meneer de Bruin (en zijn zoon Lev) die volgens zijn vader echt geniaal is.

Bureau speurneus en de junglebende

In dit verhaal moet Meneer De Bruin de vermiste Cor de Haan gaan opsporen in de jungle Van Costa Banana. Geen gewone opdracht maar eerder een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen, want de broer van Cor de Haan geeft namelijk een beloning aan de detective die hem terugvindt.

Lev vertrouwt het niet helemaal. Hij gaat samen met zijn vrienden mee om te helpen zoeken. Ze ontdekken al snel dat er iets niet helemaal klopt met deze vermissing: is Cor de Haan wel echt verdwenen of is er meer aan de hand?

Lezen

Je hoeft het vorige boek niet gelezen te hebben om mee te zijn met het verhaal. Wel leuk natuurlijk om te weten dat heel wat boeken van Jozua op dezelfde personages bevatten of zich afspelen op Costa Banana, voor kinderen is dat goed naar herkenbaarheid toe.

Bureau Speurneus en de junglebende is goed leesbaar voor kinderen vanaf een jaar of 7. Het feit dat het spannend genoeg is en een tikkeltje humoristisch, maakt dat het vlot leest. De hoofdstukken zijn relatief kort, ideaal dus om voor het slapen een hoofdstukje te lezen en zo aan de dagelijkse portie leeskilometers te komen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.