De voorbije jaren leerde zoonlief al kloklezen maar ik merkte dat het dit jaar wat complexer werd en hij ondertussen ook zo goed als alle tijdstippen kan aflezen van de klok, zowel analoog als digitaal. Dit lijkt me dan ook een toepasselijk moment om de juf een zelfgemaakte klok cadeau te doen als afscheidsgeschenk. Ideaal voor hen om thuis of in klas op te hangen, want dit is een bruikbaar geschenkje.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Verf de wijzerplaat in een egaal basiskleur, wij gebruikten zwart maar ik heb ook al mooie ontwerpjes gezien met fellere kleuren. Idealiter leg je wel twee of drie laagjes verf en laat je tussenin mooi drogen.
  • Eenmaal de verf goed droog is kan je met fijne penselen patroontjes aanbrengen in andere kleuren. Tip: Voor jonge kinderen is het fijne schilderwerk vaak nog te moeilijk, dan kan je ook gebruik maken van acrylstiften.
  • Eenmaal alles goed gedroogd is, kan je de geschilderde wijzerplaat vernissen. Wij gebruikten hiervoor een matte vernis spuitbus van de action.
  • Schilder indien gewenst ook de wijzers voor de klok zodat ze goed opvallen en vernis deze ook eens alles droog is.
  • Bevestig vervolgens het klokmechanisme en de klokwijzers volgens de instructies op de verpakking.
Klokken voor juf
Onze zoon had dit jaar 2 juffen, dus er worden twee klokken gegeven.

Deze zelfgemaakte klok wordt bij ons uiteraard gegeven met een mooi kaartje met de tekst: dank je voor de leuke tijd. En ook dit jaar hebben hebben we weer een versje op maat geschreven voor de juffen van het 3de leerjaar.

Wil je ook zo’n origineel geschenk cadeau doen aan de juf of meester maar heb je geen zin om veel werk te stoppen om dit zelf te maken dan kan je ook een klok laten maken volgens eigen ontwerp.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.