In de kleuter turnlessen wordt er bij ons elke week met een thema gewerkt. Zo brengen de kindjes eens een knuffel mee of een paraplu, turnen ze eens in pyjama. Voor pasen was de opdracht om konijnenoortjes op te zetten. Je begrijpt wel dat mijn DIY gen weer niet stil kon zitten en meteen aan de slag wou.

Diadeemoren

Wat heb je nodig

  • Foam vellen (ik had nog zelfklevende blauwe glittervellen lichten van een mislukte DIY)
  • Vilt (of een ander kleur foam of papier)
  • Een diadeem
  • Superlijm

Hoe ga je te werk

  1. Print het patroon van de konijnenoortjes uit en knip vervolgens zowel het grote als het kleine patroontje uit.
  2. Teken het grote patroon 4x en het kleine patroon 2x op de foam, vilt of papier (wat je ook wenst te gebruiken) om dit vervolgens uit te knippen/
  3. Lijm de grote patronen op elkaar zodat je een stevig oor bekomt. Kleef de onderste 2cm nog niet op elkaar.
  4. Lijm de kleine patronen op de grote zodat je oor uit twee verschillende kleuren bestaat.
  5. Snij een klein rechthoekje in vilt en bevestig deze rond de diadeem in de onderste 2 cm van de oren. Waarna je dit geheel aan elkaar lijmt rond de diadeem heen. Indien je wenst kan je ook nog wat lijm bevestigen aan de diadeem om de oren goed vast te houden. Zelf had ik net iets minder geduld en  heb ik er ook ene nietje in geslagen (minder mooi maar wel efficiënt).

Nadien bleek bij mij dat de oren toch nog redelijk wiebelig waren, daarom heb ik nog een satéprikker doorgeduwd om de konijnenoortjes wat te verstevigen. Om het geheel toch mooi te maken lijmde ik er een stukje vilt rond in de kleur van de diadeem. Zo stoort het naar mijn gevoel niet teveel.

Paasoren

Met deze konijnenoortjes, een klein pomponstaartje en een snoet vol kindergrime ging zoonlief als een echt paaskonijn turnen. En deze mama was best wel trots op haar lief klein konijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.