Happie haai is net zoals Snuffie hup een behendigheids- of geluksspel van Goliath. Het doet een beetje denken aan het bekende gezelschapsspel van vroeger waar je tandjes moest indrukken bij een krokodil. Eigenlijk vond ik zo’n spel altijd super spannend als kind, ik was namelijk steeds bang dat het pijn zou doen aan mijn handjes wanneer die mond dichtklapte.

Spelverloop

De bedoeling van happie haai is om zoveel mogelijk visjes en kreeftjes te verzamelen met de meegeleverde hengel. Daarvoor zet je de haai in het midden tussen de spelers met zijn bek open, alle visjes klikken in de mond en moeten er vervolgens uit gevist worden.

Het aantal visjes dat je mag ophalen (dit kan één of twee zijn), wordt bepaald door met de dobbelsteen te rollen.

Wie, op het moment dat de haai omhoog springt en zijn bek dichtklapt, het meeste visjes en kreeftjes verzameld heeft, is de winnaar van het spel. Niet zo moeilijk dus.

Happie haai dicht

Onze mening

Het opzetten van het spel is niet zo super simpel, toch niet voor een jonge kleuter. Het lichaampje van de haai is erg soepel en beweeglijk waardoor het niet altijd even makkelijk is om de mond open te klappen. De gaatjes om de visjes vast te maken, zitten vrij dicht op elkaar, het vergt enige behendigheid om de visjes en de kreeftjes erin te klikken. Eens er namelijk een aantal ingeklikt zijn, zie je de gaatjes niet altijd even goed meer. Met de hulp van een ouder kind of een volwassene, lukt het wel beter.

Tijdens het spel zelf, moet je best wel hard trekken om de vis eruit te krijgen, maar het lukt de meeste kinderen wel eens ze dat doorhebben. Het vissen zelf is super spannend, want elke keer is er een kans dat die bek dichtklapt, brr!

Happie haai open

Doordat je met een hengeltje moet vissen, helpt het ook met de fijnere motoriek voor een kind en je loopt ook niet het (door mij gevreesde) risico om pijn te hebben aan de handjes. Dat vond ik eigenlijk best wel fijn. Voor de ouders die minder graag spelletjes spelen is dit ook een aanrader, het spel duurt absoluut niet lang. Al moet je het waarschijnlijk wel een aantal keer na elkaar spelen omdat de kindjes het leuk vinden.

Op zoek naar meer speelinspiratie? Lees dan zeker de speelgoed reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.