Op een druilerige zondagmiddag besloten een aantal vriendinnen en ikzelf samen met de kinderen naar de wereld van Kina in Gent te trekken. We combineerden dit met een eerste treinervaring voor twee van de drie kinderen om er zo een super ervaring van te maken.

De wereld van Kina

De wereld van Kina is een natuurmuseum in Gent op maat van kinderen en jongeren. Het museum heeft twee locaties, die gek genoeg niet bij elkaar liggen. Het Huis van Kina ligt op het Sint-Pietersplein en de tuin het Berouw. En ik die altijd dacht dat een huis en een tuin bij elkaar hoorden.

De tuin

De buitentuin is waarschijnlijk mooi in de lente of de zomer. Er staan namelijk heel wat bloemen en bomen, telkens met een naambordje bij. Op onze druilerige zondag lag het er helaas maar triest bij. Desondanks vonden de kinderen de attracties zoals de grote bijenkorf, de spiegel en de reuzeninsecten wel leuk om te ontdekken, zelfs met de motregen.

Binnen in het museumgebouw kunnen kinderen spelenderwijs meer ontdekken over spinnen, paddenstoelen, bloemen, bijen en lieveheersbeestjes.

spinspel

Eens binnen, maakten we eerst kennis met de vogelspinnen, krekels, wandelende takken en wandelende bladeren. In deze ruimte moesten we wel wat stiller zijn, vogelspinnen zijn namelijk nachtdieren. De dame aan het onthaal vertelde ons dat ze merkten dat de sterfte van de dieren opmerkelijk lager lag wanneer de kinderen rustig zijn in de ruimte. De man die er werkte gaf een duidelijke uitleg aan de kindjes. Indien ze dit wilden, wat niet het geval was, mocht de wandelende tak op hun hand. Ze hebben als alternatief wel water gegeven aan de diertjes.

Daarna trokken we verder in het museum. Het is erg leuk ingedeeld en de kinderen vonden het leuk er te spelen. Eerlijk, luisteren bij het voorlezen van de bordjes vinden de kinderen maar niets. Al denk ik wel dat ze toch wat kleine zaken hebben opgestoken in het museum. Bijvoorbeeld dat er verschillende kleuren van paddenstoelen bestaan, welke kleuren een lieveheersbeestje heeft, dat lieveheersbeestjes bladluizen eten of dat spinnen 8 poten hebben …

Spinpuzzel

Het was een leuke uitstap. Ik geef wel graag een tip mee aan ouders die een bezoek willen brengen aan de tuin: zorg voor speelkledij! Op een of andere reden hadden alle 3 de kindjes die mee waren groene knieën, ook al hebben ze heel de middag binnen gespeeld.

PRIJZEN

  • Is je kindje jonger dan 18, dan betaal je niets
  • Voor een volwassene betaal je 3 euro

Met hetzelfde ticketje kan je binnen de 6 maand nog eens terug naar Gent reizen. Het ticket is namelijk ook nog geldig voor het huis van Kina.

Wij zijn alvast benieuwd. En jullie?

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

One Reply to “De wereld van Kina: de tuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.