Een krokodil in het bad is een leuke verhalenbundel met een 12-tal korte verhalen van verschillende auteurs zoals Paul van Loon, Harmen van Straatyen, Selma Noort of Pim Lammers. Het was een tip tijdens de kinderboekenweek in 2022.

Verhalenbundel

De verhalen in het boek variëren wat in lengte. Het ene verhaal telt enkele bladzijden, terwijl een ander gerust een 30-tal pagina’s kan beslaan. Maar ze zijn wel allemaal erg leuk om te lezen. Zo gaat de mama van Bregje in het verhaal een Krokodil in bad op een krokodil zitten in bad, is de papa van Janne bang van spinnen en mag het S-woord niet uitgesproken worden bij hen thuis en gaat er een olifant op oom Buizerd zitten in een speciale safari …

Dit zijn nog maar enkele voorbeeldjes, de andere verhalen ontdek je zelf in Een krokodil in het bad!

Illustraties

Er staan k zwart wit illustraties in deze leuke verhalenbundel. Deze zijn gemaakt door Micky Dirkzwager, want laat ons eerlijk zijn, een boek zonder tekeningen spreekt kinderen niet aan. Op de cover staat dan weer een kleurrijke illustratie die een beetje alle verhalen in 1 tekening bundelt, daardoor valt het boek wel goed op.

Een krokodil in het bas is ideaal voor kinderen vanaf een jaar of 8 om ’s avonds nog een verhaaltje te lezen en leeskilometers te maken. Maar het is zeker ook leuk om voor te lezen in de klas of bijvoorbeeld thuis voor het slapengaan.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.