Kasteel Hartenstein is een kinderboek met heel wat weetjes over de werking van een menselijk hart. Van dezelfde makers verscheen eerder het succesvolle Pretpark de poepfabriek over de werking van de darmen en Het Hersenhotel, over de werking van onze hersenen. 

Het verhaal

Enerzijds heb je het verhaal over Mila (de dochter van de houthakker) en Amor (de zoon van de poortwachter) die stiekem op elkaar verliefd zijn. Wanneer Amor jarig is, mogen beide jongeren op het kasteel logeren. Na een groot onweer wordt de toegang tot het kasteel geblokkeerd door een grote rotsblok die op de slotbrug viel. Hierdoor zijn het kasteel en het dorp van elkaar gescheiden. Ze moeten een plan vinden om de weg weer vrij te maken voor het eten op is en er geen hout meer is om warm te blijven.

Informatief

Het verhaal van Mila en Amor wordt afgewisseld met vragen, grapjes, weetjes en tips over (de werking van) het hart maar ook over de longen, deze werken namelijk altijd samen.

De informatie die je krijgt in Kasteel Hartenstein gaat niet enkel over de fysieke werking van het hart maar ook over emoties. Zo krijg je onder meer antwoorden op vragen zoals: Hoe groot is je hart? Kan een hart breken? Kan je hart springen? …

En net als bij Pretpark de poepfabriek staat dit boek weer boordevol met uitgebreide illustraties die de gebrachte informatie krachtig ondersteunen.  

Ook benieuwd hoe dit allemaal in elkaar zit? Koop dan jouw exemplaar van Kasteel Hartenstein . Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Leuk weetje die ik las op de instagrampagina van Marja Baseler. Het doel van de boeken die ze schreven is ervoor zorgen dat onze kinderen gezonder opgroeien. Ze hopen dat hun boeken de juiste informatie bij hen brengen zodat het aantal chronisch zieken niet blijft stijgen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.