Wat wil jij worden als je later groot bent? Dit is de centrale vraag van de Kinderboekenweek dit jaar. In later wil ik klein worden, vind je alvast heel leuke inspiratie, en dat op rijm.

Later wil ik klein worden

Een leuk boek vol rijmpjes over wat je later worden wil. Dit boek geschreven op rijm (ik ben gek op rijm), staat vol creatieve ideetjes hierover.

Juffie heeft het zelf gezegd.
Alles kun je worden. Echt!

De hoofdgedachte leidt in dit boek tot fantastische creatieve voorstellingen: een ietsenmaker, een boom in een musical of een hartendief, geen idee is te gek. Het antwoord hoeft niet altijd standaard te zijn: juf, politie of brandweerman. Er zijn nog zoveel meer mogelijkheden, niet? Waarom moet je worden wat je ouders zijn? Of iets wat al bestaat?

LaterKleinBinnenkant

De mooie illustraties in het boek, doen er nog een schepje bovenop. Naast de originele teksten, kan je ook nog eens verder fantaseren rond de mooie plaatjes in dit boek. Welke ietsen zou jij willen uitvinden? Hoe zou je eigen maanraket eruit zien? Wil jij graag iets zeggen met plaatjes?

Koop jouw exemplaar van Later wil ik klein worden.

Voor jong en oud

Dit prentenboek is niet enkel heel fantasierijk voor kinderen, ook voor grote mensen is het een aanrader. Het zorgt ervoor dat je even uit de sleur stapt en geeft je de kans om je terug even kind te voelen.

Op school denk ik dat leerkrachten er goed mee aan de slag kunnen binnen het thema ‘Wat wil je later worden’. Het is een leuk boek om te gebruiken om te filosoferen met kinderen, zelf gekke beroepen uit te vinden of te dromen over later.

Ik ben al klein en wil graag oud worden, wat wil jij later worden?

Lees een fragment

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.