Liefde is rood, maar niet enkel rood. Ze kan verschillende kleuren aannemen. Denk bijvoorbeeld aan bruin, zoet als chocomelk of wit, onzichtbaar en geheim.

Krijtjes

Liefs van de krijtjes is een kleurrijk prentenboek dat verschillende kleuren van de liefde de revue laat passeren. Zowat alle kleuren van de regenboog komen aan bod en brengen op hun eigen manier een ode aan de liefde. Liefde geeft de wereld kleur.

Dit boekje, voornamelijk gericht op jonge kinderen, is heel behapbaar. Dit maakt het voor de jonge lezertjes heel erg leuk. Kleuters leren dankzij dit kleine boekje over kleuren en gevoelens.

De krijtjes zijn schattige en originele personages. Het zijn in feite voorwerpen die tot leven gebracht zijn, erg creatief en leuk gevonden. De tekeningen in de boeken zouden zowaar met krijtjes kunnen gemaakt zijn.

LiefsKrijtjes

Voor iets oudere kinderen, is het ook best een fijn boekje. Ze kunnen het dan zelf lezen. Ik deed dit ook met mijn zoontje, het is een dun boekje en leest dus snel. Ideaal voor een luie leesavond.

Wanneer je het voldoende snel leest, merk je dat het boekje op rijm is geschreven. Dit was me eerst ontgaan omdat de rijm niet op 2 bladzijden staat maar wel op 4 bladzijden verwerkt is. Je moet dus als het ware eerst je bladzijde omslaan alvorens je het door hebt.

Liefs van de krijtjes is een leuk boekje om na het lezen creatief mee aan de slag te gaan. Welk kleur roept liefde op bij een kindje? Waarom? Kan hij of zij dit tekenen? Geef ze krijtjes en laat ze volop filosoferen.

Lees ook: Denktekenen, filosoferen en creativiteit met kinderen

Op zoek naar een lief boekje als geboortegeschenk of voor iemand die je graag ziet? Dan is dit boekje zeker een aanrader. Ik mag er eentje weggeven!

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op Instagram weten wie jij zo graag ziet dat je dit boekje voor hen zou willen winnen, misschien kan je er een kleur aan koppelen?

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Kan je niet wachten, koop jouw exemplaar van Liefs van de krijtjes. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Deelnemen kan tot en met 19 maart 2021. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

9 Replies to “Liefs van de krijtjes, een liefdevol boekje

  1. Ik zou heel graag dit boek willen voorlezen op de scholen waar ik werk als leesconsulent. We zijn een lessenserie creatief schrijven aan het ontwikkelen omdat schrijven lezen stimuleert en andersom. Wat zou dit boek daar mooi bijpassen! Dus ik doe graag mee om de kinderen op de 10 scholen waar ik werk blij te maken en daarmee dus ook mezelf een beetje!

  2. Ik doe mee voor mijn jongste kleindochter, zij kleurt graag met felle kleurtjes, kleurrijk meisje.

  3. Ik doe mee voor mijn jongste dochter, net als ik dol op de krijtjes. Ze is geel, want ze is mijn zonnetje in huis.
    Ps ik zag de krijtjes niet op insta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.