Strijkkralen zijn leuk, mincraft is (blijkbaar) ook leuk. Minecraft is dan ook een ideaal thema om iets te maken met strijkkralen, de figuren zijn namelijk helemaal opgebouwd in pixels.

Minecraft

Minecraft is een computerspel waarin je in een virtuele wereld allerhande kubusvormige objecten kan plaatsen. Als speler kan je vrij rondlopen door de wereld, zonder dat er een vooraf vastgelegd doel is. Het belangrijkste is om zaken te ontdekken, delven en tot andere voorwerpen om te bouwen. Daarnaast kan je ook vechten tegen monsters.

Als ik het goed begrepen ben (ik ben duidelijk geen gamer) kan je het spel in 2 modi spelen. Survival: In deze modus moet je proberen te overleven in de wereld door te zoeken naar voedsel en jezelf te verdedigen tegen monsters.

Creatief: In deze modus is er geen limiet aan beschikbare bouwmaterialen en kan je creatief gaan bouwen. In deze modus heeft de speler extra mogelijkheden om de “dood” te ontvluchten.

Minecraft figuren van strijkkralen

Doordat de minecraft figuren opgebouwd zijn uit verschillende kubusjes, zijn het dus pixel-achtige objecten. Dit maakt het super leuk om met strijkkralen de figuurtjes na te maken en nog leuker wordt het wanneer je er een 3D figuurtje van kan maken. Wij kozen een aantal figuren die we als 3D minecraft kubus uitwerkten.

MinecraftStrijkkralen

Wat heb je nodig

 • Strijkkralen
 • Strijkkralenplankje
 • Figuur ideetjes
 • Bakpapier
 • Strijkijzer
 • Patronen

Hoe ga je te werk?

 • Bedenk of zoek welk figuurtje je wil uitwerken, je kan vervolgens de pixels tellen in volgens de juiste zijden van de kubus leggen. Of je download een aantal patroontjes die ik uitwerkte.
 • Leg de strijkkralen op het plankje.
 • Strijk ze vervolgens met het bakpapier op de kralen. Let op: je mag echt niet te lang strijken anders zijn de openingen om de kralen in elkaar te klikken te klein.
 • Puzzel de kubus samen.
 • Optioneel: indien de strijkkralen niet stevig genoeg vast blijken te zitten of er kwam eentje los, dan kan je nog eens met het strijkijzer over elke zijde van de kubus gaan. Vergeet ook hier niet om een bakpapiertje tussen je strijkijzer en de kralen te stoppen, anders zou het wel eens een vuil boeltje kunnen gaan worden.

Download de patroontjes voor de minecraft kubusjes.

StapelKubusMinecraft

Eenmaal je kubusjes klaar zijn, kan je er verschillende kanten mee uit. Je kan ze gebruiken als decoratie, om mee te spelen. Maar je kan ze ook stapelen als doelwit voor een nerfgun of katapult. Heerlijk wat je kan met zo iets simpels als strijkkralen.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “celebration” op sociale media. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder of via instagram of facebook met de hashtag #creatievelinkparty.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Mama duizendpoot, MelDIY, Elsa R blog en Linspiration.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

6 Replies to “Kubus van strijkkralen, minecraft style

 1. Pingback: Snoepjes strijkkralen patronen - Mel DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.