Macramé is een knooptechniek, die ik graag eens wilde leren. Ik zag al veel leuke plantenhangers, wandkleden, speenkoorden … noem maar op. Macramé lijkt een veelzijdige techniek, dat moesten wij dus eens testen.

Kleine macramé creaties

Ik kocht bij Giga Crea macramédraad om te beginnen met ons eerste macramé project. Spannend.

 Ik ging aan de slag met verschillende youtube video’s om de technieken een beetje onder de knie te krijgen en maakte een aantal kleinere projectjes.

Ook kinderen kunnen aan de slag met macramé, ze kunnen de knopen leren of ze kunnen zelf iets uitvinden.

Macramé hanger kind

Grote macramé creaties

Het leek op het eerste gezicht erg ingewikkeld, maar in werkelijkheid is het vrij eenvoudig – eenmaal je de technieken kent. Dus na deze kleine creaties had ik stiekem al een beetje het gevoel dat ik wel meer kon en besloot iets groters te gaan maken. Nog geen groot wandkleed zoals Ilse, maar ik durfde me wel al eens wagen aan een plantenhanger. Al is die van mij niet gemaakt met touw en ietsje complexer als die van thuisleven.

Macramé bloemhanger

Ik had nog wat macramé draad over en besloot ook nog een draaglint te maken. Deze kan ik voortaan gebruiken in en rond het zwembad, maar werkt ook perfect voor mijn sportmat, al is het draaglint een beetje aan de korte kant hiervoor.

draaglint macramé

Nu ik de smaak te pakken heb wil ik nog wel een aantal zaken maken zoals een langer draaglint, een speenkoord (als baby geschenkje), een tasje en misschien ooit nog wel eens een wandkleed.

Give away

Wil je zelf ook creatief aan de slag met macramé of liever iets anders? Waag dan alvast je kans om een leuk creatief pakket te winnen. Ik mag van GigaCrea namelijk een tegoedbon van 25 euro verloten onder de volgers.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder of op facebook of op instagram weten welk materiaal je zou kiezen bij GigaCrea en wat je ermee wil maken.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Deelnemen kan tot en met 14 mei 2022. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussie gevoerd.

28 Replies to “Macramé, wat kan je allemaal maken?

 1. Ik maakte al eens iets van macrame en vond dat wel heel leuk om te doen. Ik zou dus spulletjes hiervoor kiezen of iets om te knutselen met mijn dochters.

 2. Oh dit is superleuk! Ik denk niet dat ik hiervoor genoeg geduld heb maar lijkt me wel leuk om dit eens te proberen als ik win.

 3. Oooh zo tof zeg!! Ik waag graag mijn kans nog eens ☺️
  Ik ben zot van schilderen en tekenen en markers enzo, dus ik vermoed dat ik daar wel mijn gading in vind op Gigacrea, al lijkt me het macramé knopen ook superleuk om eens uit te proberen!

 4. Die sleutelhangers vind ik het leukste. Het uiltje is superleuk gedaan. Zou een mooi geschenkje zijn om eens te maken voor moeder- of vaderdag. Ik zou graag nog meer sleutelhanger attributen bestellen, da’s altijd een leuk geschenkje.

  1. Ik doe erg graag mee.
   Zou het graag willen proberen, ziet er erg leuk uit

   Groetjes van Anneliese de Waal

 5. Ik zou graag een keer van macramé garen een planthanger maken, die vind ik zo leuk staan! Of ik het ook kan maken is dan een tweede..hahaha

 6. Wat lijkt mij dit ontzettend leuk om te gaan doen en zo fijn om lekker creatief bezig te zijn met het macrame. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar zie er echt leuke dingen van dat ik spullen voor het macrame zou uitkiezen. Ik zou beginnen met zo leuke plantenhanger, en van daaruit verder gaan met een wat moeilijker item.

 7. Leuk zeg! Mijn dochter vindt het leuk om creatief bezig te zijn. We kunnen hier vast wel iets leuks vinden! Ik overleg wel eerst met haar.

 8. Mijn dochter ontdekte onlangs Diamond painting bij een volwassene en was er meteen verliefd op! Ik zou er dus graag zoiets van kiezen op kindermaat zodat ze zich helemaal kan uitleven!

 9. Ik zou shrinkles kiezen om samen te maken met de kleinkinderen. Die googly eyes zien er zo schattig en leuk uit.
  Of naaigerief want da’s mijn grote hobby. Macrame zou ik ook wel eens willen proberen want die plantenhangers zien er heel mooi en leuk uit. Heb je precies wel een grote portie geduld voor nodig.

 10. Ik ben geen grote knutselaar maar dit ziet er wel tof uit.
  Wat ik zou kiezen zijn geschenkjes voor de dochters, ze kunnen dan zelf kiezen want ik ken er niets van.

 11. Ooch wat zalige creaties allemaal. Mijn vingers beginnen al te kriebelen als ik al dat moois zie. Daar zou ik me toch graag eens in verdiepen, ik zou dus gaan voor de macramé spullen.

 12. Zo leuk die macrame!
  Die plantenhanger is echt heel tof gedaan, zou hier ook niet mishangen.

  De zomer komt er weer aan dus ik denk dat naast macramedingetjes er ook krijtjes op mijn lijstje zouden staan. Daarmee kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven buiten in het zonnetje!

 13. Mijn twee pagadders brielen graag met verf en we hebben altijd verf tekort. Het lievelingskleur van vandaag is blijkbaar niet het lievelingskleur van morgen dus zou ik wel een voorraad hiervan aan willen leggen XD

 14. Wat een leuke winactie! Ik waag graag een kansje voor de cadeaubon. Ik wil zelf onderzetters gaan maken van kraaltjes en ik zag dat GigaCrea alles verkoopt wat ik daarvoor nodig heb.

  Ik volg jou en GigaCrea via Instagram (Truusje26).

 15. Het lijkt.me erg leuk.om.iets van macrame te maken. Die plantenhangers zijn geweldig mooi en wie weet ga ik het zo leuk vinden dat ik me aan een wandkleed waag.

 16. Mijn dochtertjes zijn dol op knutselen en vooral het werken met vilt. Hun plezier werkt aanstekelijk en ik zou ook graag creatief bezig zijn. Zo’n plantenhanger maken lijkt ne heel erg leuk & met de bon kan ik ook nog wat viltlapjes nemen voor mijn kleine dames. Ze maken nu Sinterklaas versiering, erg vroeg maar wat maakt het uit 🙂 Volg jou en GigaCrea op instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.