Vandaag is het weer 1 april, dé dag om mensen voor de gek te houden. Het moment ook om eens goed te lachen. Maar lachen gaat niet altijd vanzelf, daarom dus een hulpmiddeltje in de vorm van moppen en boeken.

Moppenboeken

Moppen zijn een ideaal instrument bij het leren lezen. Ze zijn namelijk kort, dit maakt het makkelijk om er snel eens eentje (begrijpend) te lezen. Een mop is altijd leuk, best handig ook voor kindjes die minder graag lezen.

Tot mijn verbazing bestaan er heel wat moppenboeken voor kinderen. Zowel klassieke boeken zoals “600 supergekke moppen voor kinderen” maar dus ook van bekende figuren zoals de smurfen, Suske en Wiske of FC de kampioenen.

Ik smurf me een bult

Een compact boekje met een verzameling van korte en iets langere moppen waarin de smurfen een grote rol spelen. Je hoeft deze kleine blauwe figuurtjes eigenlijk niet echt goed te kennen om de grappen te begrijpen hoor.

MoppenboekSmurfen

De moppen zijn ideaal voor kindjes, de ene mop is al droger dan de andere. Ik hou vooral van de simpele droge mopjes. Sommige mopjes zijn misschien wel iets te hoog gegrepen voor jonge kinderen maar dit boekje is zeker plezier gegarandeerd.

Lees alvast enkele leuke smurfen mopjes of shop jouw versie van Ik smurf me een bult.

Tip: De leukste 1 april grappen voor kinderen

Stapelzotte moppen en raadsels

Dit boekje is even compact en handig om mee te nemen als het boekje van de smurfen. Alleen gaan de moppen en raadsels dit keer over het bekende duo Suske en Wiske maar ook om hun stripgenoten zoals Lambik, Jerom, tante Sidonia, Professor Barabas …

MoppenboekSuskeWiske

Op de meeste websites staat dit boekje aangegeven als een peuter- of kleuterboekje, maar ik zou deze toch eerder toeschrijven aan wat grotere kinderen. Beide boekjes zijn gelijkaardig van niveau.

Lees alvast enkele leuke mopjes en raadseltjes of shop jouw versie van Stapelzotte moppen en raadsels.

En het leuke nieuws, ik mag van kinderboeken zijn zalig 2 boekjes verloten, eentje van de smurfen en eentje van stapelzotte moppen en raadsels. Neen hoor, dit is geen aprilgrap!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat in de comments hieronder weten welk van de twee boekjes je graag zou winnen en deel je favoriete mop.
 • Volg mij op facebook of instagram
 • Volg kinderboeken zijn zalig op facebook of instagram

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

 • de winactie deelt op social media

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Deelnemen kan tot en met 10 april 2021. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussie gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

11 Replies to “Moppen en boeken voor 1 april met give away

 1. Ik ga voor het smurfenboekje en deel mijn zoontje zijn favoriete mop…

  Wat is oranje maar weer her niet zeker?

  Een misschienasappel

 2. Wat leuk! Ik denk dat zusje heel blij zou zijn met het Suske en Wiske moppen en raadselboek. En misschien ook goed voor mijn moppeninspiratie, want nu val steeds terug op: waarom brei je zo snel? Omdat ik de sjaal af wil hebben voor de wol op is…

 3. Ik maak graag kans op het moppenboek van de smurfen. Dit is momenteel de favorieten mop van mijn zoon: Jantje gaat naar de peuterschool. Daar gaat Jantje in zijn neus peuteren. En dan zegt de Juf, hoezo peuter je in je neus? Dan zegt Jantje dit is toch de peuterschool.

 4. Super leuk! Ik maak graag kans op het moppenboek van de smurfen. De favoriete mop van mijn zoon is: Jantje zit op de peuterschool en peuter in zijn neus. De juf vraagt aan Jantje waarom peuter je in je neus. Waarop Jantje antwoord dit is toch de peuter school.

 5. ik ga voor het smurfenmoppen boekje heb namelijk een handicap in een beperking in vind de smurfen supermooi

 6. Ik denk dat onze dochters het Suske en Wiske moppenboek Stapelzotte moppen en raadsels ontzettend grappig gaan vinden.
  De mop waar onze jongste ontzettend om moest lachen is : Juf staat voor de klas en zegt: ‘Wie zichzelf dom vindt, moet gaat staan.’ Jantje staat op. De juf zegt: ‘En waarom ga jij staan, Jantje?’ Antwoordt Jantje: ‘Anders bent u de enige, juf!’

 7. Helemaal leuk! Ik ga voor suske en wiske 🙂
  Een kampeerwinkel die de tent moet sluiten is nooit grappig…

 8. Altijd leuk een boek met moppen.
  Mocht ik winnen dan graag het boek van de smurfen.
  En nu mijn mop:
  Wat zegt een smurf als die z’n hoofd stoot?
  “O nee, weer een blauwe plek”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.