Ik kreeg een cricut van manlief en wou beginnen met een eenvoudig projectje. Zoonlief is gek op Alvin and the chipmunks, who can blame hem. Buiten de irritante piepstemmetjes is het echt een leuke tekenfilm reeks. Het leuke? Alvin, de hoofdrolspeler in de reeks, draagt een hippe rode hoodie en pet met een gele letter A op.

Alvin and the chipmunks

Alvin en zijn twee broers, zijn 3 eekhoorntjes die worden opgevoed door hun mensenvader Dave. Het zijn muzikale dieren, die af en toe wel wat kattenkwaad uithalen, vooral Alvin dan. Samen met de eekhoornmeisjes (de Chipettes) die vlakbij wonen doen ze alledaagse zaken zoals naar school gaan, huiswerk maken of klusjes.

Cricut creatie

Zoals ik al aangaf, ik heb de cricut joy nog maar net. Ik wou starten met een eenvoudige creatie. Veel eenvoudiger dan een letter A om op een pet en trui te printen kan het alvast niet, denk ik dan. Verwacht je dus niet aan een complex stappenplan.

AlvinOutfit

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

  • Snij met je plotter en bijhorende software de letter A. Je kan dit doen door het te typen. Het ideale lettertype om te gebruiken voor de Alvin letter A is Gill Sans Ultra Bold.
  • Maak 2x een letter, een grote voor op de sweater en een kleinere voor de pet.
  • Eenmaal je de flexfolie gesneden hebt, kan je deze vastmaken op de rode sweater en de pet. Dit kan je doen door gebruik te maken van een pers, een cricut easy press of een strijkijzer. Gebruik je deze laatste, zorg er dan voor dat je voldoende druk uitoefent.

Ik ben alvast trots op mijn eerste creatie, en zoonlief is heel erg blij met zijn nieuwe outfit! Hopelijk haalt hij nu niet zoveel kattenkwaad uit als Alvin.

 Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.