De eerste week van de lente, het was nog fris maar wij kwamen alvast in de sfeer met een leuke knutsel. Wat doet je meer denken aan de lente en de zomer daneen fleurige vlinder?

Vlinder knutselen

Deze vrolijke creatie van knutsel_ideeën is mijn favoriet uit de linkparty van deze maand met als thema strijkkralen.

Knutselideeënvlinder

Ik hou ervan om met materialen net iets anders te doen dan waar ze voor dienen. Strijkkralen leg je normaalgezien op een plaatje om vervolgens een figuur te strijken. Vaak zie je ook armbandjes voorbijkomen van strijkkralen maar deze vlinder vind ik nu eens erg origineel. Ideaal ook voor deze periode van het jaar. We besloten ze dus zelf ook te proberen maken (bij knutsel ideeën vond ik nl. geen werkwijze terug) en ondertussen pen ik de werkwijze voor jullie neer.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Versier de wasknijper, dit kan met verf zoals het voorbeeld van knutsel ideeën. Zelf gebruikten wij washitape maar ook met vilstift kan je de wasknijper kleuren of versieren.
  • Rijg de strijkkralen vast op de chenille draad.
  • Draai de draad eenmaal afgewerkt tot een 8-vorm met beide uiteindes naar 1 kant in het midden. (dit doe je 2x dus een keer voor elke vleugel)
  • Duw de stukjes vrij zittende chenille draad in het oogje van de wasknijper. Doordat je 2 stukjes hebt, blijft dit vrij vast zitten. indien dit toch niet goed blijft zitten kan je altijd wat lijm gebruiken om het vast te lijmen.
  • Snij een extra chenille draadje in 2 en plooi nog eens dubbel. Dit dient om de voelsprietjes te maken.
  • Lijm de pompons vast op de uiteindes en klem de voelsprieten zo hoog mogelijk tussen te knijper. Je kan in plaats van een pompon ook een kraaltje gebruiken natuurlijk.

Deze knutsel is heel eenvoudig en leuk om te maken (ook met kleuters en peuters), en op een plant in huis zorgen ze voor een zomerse sfeer in huis. Dus een welverdiende badge voor knutsel ideeën, dank je wel voor de inspiratie!

Volgende week komt er een nieuwe linkparty aan, deze keer met het thema ‘papier’. Benieuwd naar de favorieten van de collega’s? Neem dan zeker eens een kijkje op de kanalen van Mama duizendpootElsaRblog, MelDIY en Linspiration.

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.