Mozaïek kunstwerkjes maken is erg leuk, je kan het op heel wat verschillende manieren. Ik koos ervoor om aan de slag te gaan met een simpele techniek die makkelijk is voor kinderen en niet teveel materiaal vereist. Meer zelfs, de meeste zaken heb je vast wel in huis liggen. Het is dus niet alleen een leuke, creatieve maar ook goedkope manier om lekker te knutselen.

Wat heb je nodig?

  • Een A4 blad
  • Gekleurd papier
  • Potlood en/of stift
  • Schaar
  • Lijm

Hoe ga je te werk

  1. Maak een tekening voor je kind die gebruikt wordt als basis voor het werkje. Je kan ze ook zelf iets laten tekenen of een pagina uit een kleurboek gebruiken. Let wel op dat de vlakken voldoende groot zijn, dit zorgt ervoor dat je meer kunt opvullen met mozaïek stukjes. Wij kozen alvast voor een aardbei als tekening, de blaadjes leerden ons dat grote vlakken toch wel makkelijker werken.
  2. Knip uit gekleurd papier stukjes in allerhande vormen. Je kan dit ook perfect door je kind laten doen natuurlijk.
    Tip: heb je geen gekleurd papier liggen, dan heb je vast wel oude magazines of reclamebladeren liggen, deze kunnen ook erg handig zijn om gekleurde blokjes uit te kippen.
  3. Lijm vervolgens de gekleurde mozaïek stukjes op het blad. Dit kan je doen door ofwel de kleine stukjes in te lijmen maar het is wel makkelijker wanneer je het blad lijmt en de stukjes er dan gewoon op drukt.

Zoals je ziet, heel simpel, geen mozaïeksteentjes, wel vrolijk gekleurd papier. Het resultaat vind ik persoonlijk erg mooi. Het vergt echter wel wat tijd en geduld om alle stukjes mooi op het blad te verspreiden.

Mozaïek

Krijg je er niet genoeg van, dan kan je je kind ook zijn eigen tekening laten maken om met mozaïek te verwerken of gewoon een tekening binnen hetzelfde thema zoals wij deden.

Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “fruit” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Mozaïek kunst met simpele materialen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.