Sommige mensen hebben niet enkel een huisnummer maar ook een naambordje aan hun voordeur. Wij zijn eind vorig jaar verhuisd en ik wou graag zo’n naambordje voordeur bestellen voor mijn huis.

Wie woont hier

Om dat mijn man minder fan was en onze voorgevel nogal atypisch is (onze voordeur zit aan de zijgevel verborgen achter een houten omheining), heb ik de aankoop voor mezelf nog even uitgesteld. Ik besloot wel om mijn zus een naambordje met de familienamen geschenk te geven. Dit is handig voor de postbode of de pakketbezorgers maar ook voor bekenden die (voor het eerst) op bezoek komen. Ook naar de buurt toe kan dit wel een veilig gevoel geven te weten wie er allemaal in de buurt woont.

Ik bestelde het naambordje bij kusterug.nl omdat ze zo’n mooie ontwerpen hadden. Ik had verwacht dat het zo’n zwaar metalen ding zou en dacht dat ze het naambordje in de doos hadden vergeten plaatsen toen ik deze toegestuurd kreeg, zo licht. Maar neen hoor, het is een licht naambordje, niet in metaal. Wat ik dan weer leuk vind omdat het niet kan roesten.

NaambordHuis
Ik bestelde het naambordje bij kusterug.nl omdat ze zo’n mooie ontwerpen hadden.

Eigenlijk is zo’n naambordje echt een superidee om als geschenk te geven aan iemand. Het is zelfs een geschenk die je linkt aan zowat de belangrijkste momenten in een mensenleven: bij een verhuis, samenwonen, huwelijk en zelfs bij een geboorte. Net als een gepersonaliseerd sieraad zoals een armband met naam is dit meteen ook een heel persoonlijk geschenk die mensen blijven koesteren.

Naam voor een huis

Nu ik zag hoe goed de kwaliteit van het naambordje is, twijfel ik dus nog meer. Niet meteen om mijn huisnummer aan de voordeur te hangen hoor. Ik wil echt zo’n naambordje! Het lijkt me wel fancy om ons huis een naam te geven eigenlijk.

Dat is iets wat vroeger vaak gedaan werd in villawijken of badplaatsen, maar nu zie je dat iets minder. De redenen om je huis een naam te geven, zijn nu ook minder aan de orde natuurlijk. Toch lijkt het me stiekem leuk om dit wel te doen.

Vroeger had zo’n naambordje vaak met het doel van de woning of de bewoners te maken. Nu zal het veeleer zijn omdat mensen trots zijn op hun huis of iets van hun levenswijze of zichzelf willen laten zien. Denk aan: Woelig nest of Liefdesnest. Of bij zelfstandigen de naam van de zaak?

Wat denken jullie? Verras ik mijn man met een naam voor het huis of probeer ik hem best niet teveel te pushen?

Nog meer tips voor in huis? Ontdek alle interieur artikels.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.