Na het succesverhaal van Grapman komen Tjibbe Veldkamp en Kees de boer eindelijk met een vervolg: Sci-girl (uitgesproken als saai girl) slaat toe.

Vervolg op grapman

Op het einde van het eerste deel van grapman, held met humor, zijn Nik en Noor terug in hun eigen tijd beland. Helaas is meester Nietje terug en slaagt Nik er met zijn grappen weer in om hem kwaad te maken. Ook dit keer neemt meester Nietje de twee mee terug in de tijd, naar een tijd waar ze hard moeten werken als schoorsteenveger.

De kinderen uit die tijd willen maar al te graag leren lezen, dat verwonderd Nik. Toch helpt hij sci-girl graag omdat hij toch liever naar een tijd wil waar kinderen wel zijn grappen kunnen lezen.

Humor

Ik vond dit verhaal zelfs nog grappiger dan het eerste boek van grapman. Dit dankzij de leuke woordspelingen zoals sci/saai gir, maar de pinguins spelen hier ook wel een rol in. Wederom kunnen kinderen zich tegoed doen aan (flauwe) moppen, al leert de ervaring me dat kinderen die moppen wel smaken.

Zelf hou ik wel van de extra laag die toont hoe twee volledig andere mensen toch een band kunnen smeden maar dit liever niet toegeven.

Zoonlief heeft het boek volledig zelf hardop voorgelezen aan mij. Dus zeker haalbaar voor kinderen van 7/8 jaar. Dit is ook meteen de leeftijdsindicatie van dit boek.

Voor wie benieuwd is: ja hoor, er komt een derde deel in de grapman serie, wij staan alvast te popelen om die in huis te halen! joepie!

GrapmanDeel3

Bestel jouw exemplaar van “Grapman en sci-girl”, je vind hem uiteraard ook bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.