Wie van lezen houdt, net als ik, weet hoe belangrijk een simpele bladwijzer kan zijn. Beter dan een hoek van je boek om te plooien en dat mooie exemplaar een beetje kapot te maken, is gebruik maken van bladwijzers.

Dit kan een gewoon simpel kaartje zijn, maar nog leuker wanneer je die gewoon zelf maakt. Hieronder neem ik je mee in een kleine selectie maar super eenvoudig te maken boekenleggers gemaakt in papier.

Verschillende vormen en papiersoorten

Papieren bladwijzers kan je maken met verschillende papiersoorten, kleuren en in verschillende vormen. Dit kan je gewoon knippen maar ook met de snijplotter zoals een cricut kan je leuke dingen doen (zoals de kikker hieronder).

Met kraspapier kan je ook leuke bladwijzers maken, misschien kan je er ook je eigen naam (of die van je kindje) in krassen?

Bladwijzer papiersoorten

Bladwijzers met kwastjes

Soms kan het ook heel eenvoudig, denk aan oud behangpapier of een grappig gezichtje. Werk af met een kwastje om het geheel wat vrolijker te maken. Ideaal zeker om het voor jonge kinderen leuk te maken zo’n bladwijzer en een boek.

Bladwijzer met frulletjes

Bladwijzer met een dubbele functie

Ik hou van lijstjes, er zijn vast nog meer mensen die dit hebben. Maak met papier een kaftje waarin je je boekenlijstje voor dat jaar kan bijhouden. Twee vliegen in 1 klap: een bladwijzer en een overzicht van de boeken die je dit jaar las.

Lange bladwijzers

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar zelf kom ik het vaak tegen dat mijn bladwijzer uit mijn boek valt of dat ik niet vind waar mijn bladwijzer nu weer zit omdat deze in het boek gezakt is. Een lange bladwijzer kan hier soelaas bieden.

De elastiek is mijn persoonlijke favoriet omdat je deze over de bladzijden heen schuift. Zo zie je steeds langs twee kanten waar je gekomen was en je kan hem niet kwijtspelen.

Bladwijzer met frulletjes

Ben jij ook team bladwijzer of toch zo’n boekenbeul die een hoekje om durft te plooien?

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.