Na een periode vol feestdagen besef je het des te meer. De realiteit is hier zoals bij veel gezinnen, veel speelgoed waar amper mee gespeeld wordt. Ik ben dan ook geen fan meer van een speelgoed geschenk, maar wat kan je nog gaan doen?

Geef een ervaring cadeau

Zelf ben ik enorm fan van het idee om ervaringen en tijd als geschenk te geven. Ik doe dit meestal voor volwassenen maar voor kinderen lukt dit ook perfect. Zo gaven we een eind terug voor kerst een bon cadeau aan zoonlief om eens naar een indoor ski te gaan. Op deze manier is het leuk om op de feestdag iets te krijgen en uit te pakken, is er nog iets om naar uit te kijken en hebben we een goede reden om wat extra quality time met elkaar door te brengen.

Daarnaast kan ik nog heel wat zaken bedenken, die ik dan ook vaak doorgeeft wanneer men aan mij geschenkideetjes vraagt: bioscooptickets, samen naar een theater, tickets voor een pretpark … Deze zaken kan je ofwel geven als ticket maar het is nog leuker om aan te geven dat je dit samen met het kind wil doen.

Draag bij in de hobby

Veel kinderen hebben een hobby of zouden er graag eentje extra beoefenen. Denk aan een kind die graag muziek wil leren spelen of graag sport. Je kan als geschenk bijdragen in dek osten hiervan, maar je kan ook iets geven wat gerelateerd is aan de hobby. Denk hierbij ruim: sportkleding, een muziekstandaard, een voetbaldoel voor in de tuin, …

Praktische spullen

Er zijn altijd wel wat praktische zaken die kinderen kunnen gebruiken zoals verzorgingsproductjes speciaal voor kinderen zoals de productjes van 4 all seasons. Maar ook huis en slaapkledij (pantoffels, pyjama) of ondergoed want ze groeien toch zo snel. want ze groeien ook zo snel. Als het kindje vaak met de fiets rijdt, kan het ook interessant zijn om te denken aan hippe fietsaccessoires zoals oma hier deed voor zoonlief.

fietsgerief

Veelzijdig

Sommig speelgoed is zodanig veelzijdig dat het misschien wel interessant kan zijn zoals kabouter plankjes of ander open ended speelgoed. Creatief gerief zoals makedo om met karton te spelen, zijn net zo veelzijdig en gaat niet zo snel vervelen, daarnaast kan je dit nauwelijks speelgoed noemen, of wel?

Waarde

En uiteindelijk hebben we hetgeen veel mensen doen wanneer ze even niet weten wat ze moeten geven als geschenk: Geld. Maar ook dit hoeft niet saai te zijn, je kan perfect geld geven op een leuke manier. Wanneer je weet dat het kind zelf voor iets spaart, wil je misschien bijdragen op de bankrekening, yongo is hiervoor een handige manier.

Zelf vind ik het stiekem ook wel leuk om iets te geven wat in eerste instantie weinig waarde heeft, maar later wel waarde kan gaan bieden. Een voorbeeld hiervan zijn pokemon- of magic kaarten, zeker wanneer ze zorgvuldig bijgehouden worden. Ideaal wanneer je kindje een verzamelaar is, en zo zijn er best wel veel.

Hebben jullie nog ideetjes voor een leuk geschenk die geen speelgoed is? Of hebben jullie echte spelers in huis?

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.